Show translate page
Banner

Pojkarna i Somanur på utflykt till Black Thunder Park.
Somanur

År 2002 byggde Arken ett hem för fattiga pojkar i 5-14-årsåldern i Somanur. Det invigdes av pastor Linda Bergling i februari 2003. Pojkarna går i en statlig skola i närheten. Genom sponsringsprogram ger vi dem en trygg uppväxt i kristen miljö och en god utbildning.

Samarbetspartner: Bethel Fellowship Trust i Coimbatore, ledare David Prakasam.

Somanur
Somanur är en by 25 km utanför Coimbatore i södra Indien, med en befolkning på omkring 50.000. En aktiv vävindustri är den viktigaste näringen på orten. 

Pojkhemmet
Pojkhemmet startade i kyrkobyggnaden i Somanur och en liten hydda med halmtak invid användes som matsal och förvaringsplats. Arken har byggt ett nytt barnhem med kök och matsal, sovrum för pojkarna, badrum och toaletter och en lekpark. Pojkhemmet har plats för 30 pojkar i åldern 5-14 år. Pojkhemmet invigdes i februari 2003. Pastor Linda Bergling och team från Arken har besökt pojkhemmet regelbundet, senast i april 2005. Pojkarna utvecklas och mår bra. De större tar ansvar för att lära de mindre olika dagliga sysslor som att bädda och tvätta sina kläder. De har bl a fått nya sängar, garderober, kylskåp och TV och varsin cykel så de kan cykla till skolan. Det finns en statlig skola i närheten där barnen får sin utbildning. En kock och ett föreståndarpar sköter barnens praktiska behov. Vi vill att barnhemmet ska bli en plats där pojkarna kan växa upp i en kärleksfull och trygg omgivning, där deras personliga gåvor och potential kan utvecklas och där de får en god utbildning och kan bli ansvarsfulla samhällsmedborgare. En volontär från Arken arbetade med pojkarna i Somanur våren 2006 och ett missionsteam från Arken besökte dem våren 2011.

Nuvarande behov
Bygga en mur/staket runt tomten (insamlingsbehov ca 20.000 SEK).
Borra en egen brunn till pojkhemmet.
Inköp av en tomt och byggande av ett bostadshus åt föreståndarparet.

Fortsatt stöd
Insamling för dessa ändamål pågår för närvarande och du kan stödja utvecklingen genom engångsgåvor. Du kan stödja hela gruppen av pojkar genom Agape/grupp-sponsring.