Show translate page
Banner

Fadderbarn Filippinerna
Bli fadder

Vill du bli fadder idag? Skicka ditt meddelande till oss på mission@arken.org

Du kan välja att sponsra barn från följande länder:
Filippinerna, Guatemala, Indien, Kambodja, Mongoliet, Mocambique, Nepal, Rwanda, Ryssland (S:t Petersburg), Uganda och Vitryssland (funktionshindrade barn). 
För att täcka de månadskostnader som ger barnen mat. kläder, husrum, skolmaterial och utbildning samt hälsovård, har vi i vissa av våra projekt 2-3 faddrar/barn.

Individuell fadder
Att bli individuell fadder/sponsor innebär att du ger ett fast understöd på 200 kr/månad till ett fadderbarn. Vi ger stöd tills barnet fått utbildning och kan klara en egen försörjning (åldern kan variera i de olika länderna men vanligtvis 16 år, ibland upp till 18-20 års ålder). Genom fadderstödet får barnet en trygg uppväxt där de grundläggande behoven tillgodoses, utbildning och tillgång till hälsovård. Våra samarbetspartners är kristna församlingar och organisationer. Genom deras arbete och våra regelbundna besök ute på plats, vill  vi att alla barn ska få höra evangeliet om Jesus och ta emot honom som sin personlige frälsare.

Gruppfadder/sponsor
Att bli  gruppfadder/sponsor (det vi kallar Agape-fadder), innebär att du ger ett fast understöd på 200 kronor per månad som går till en hel grupp barn. Det kan vara till exempel en skolgrupp, en grupp på ett barncenter eller hjälpbehövande gatubarn, ibland även hela familjer med barn eller ensamstående mammor. (Agape är ett grekiskt ord som betyder Guds kärlek).
Det finns möjlighet att ge valfritt belopp/månad (dvs mer eller mindre än 200 kronor).

Matfadder
Som Matfadder ger du 100 kr/månad via ditt autogiro och du får regelbundet nyhetsbrev via din
e-post. Som matfadder ger du barn i olika länder mat, rent vatten och hjälp till självförsörjning.
Hjälpen skickas ut till det land där den bäst behövs vid det aktuella tillfället. Matfadder har bl a gett gåvor till nödhjälp efter orkanen Sendong på Filippinerna, inköp av boskap och utsäde i ett självförsörjningsprojekt samt hjälp att borra en brunn i Kenya, startsumma till ett självförsörjningsprojekt i Nepal och akut humanitärhjälp till dem som drabbats av tyfonen Haiyan på Filippinerna i november 2013.

Ö-mission på Filippinerna
I december 2013 startade vi ett nytt sponsringsprojekt som vi kallar ö-mission, tillsammans med organisationen Christ Faith Fellowship och ledarna Edgar och Edna Bantigue som vi samarbetat med i flera år. De har nyligen som gåva fått en båt och med denna kommer de att regelbundet nå många öar med mat, vatten, grundläggande hälsovård och t ex vaccinationsprogram för barnen, predika evangelium och starta nya församlingar. De kommer även att besöka, uppmuntra och stödja nystartade församlingar. Team från Arken har varit med på sådana resor bl a till ön Dawahon. Vill du stödja detta pionjärarbete, kan du ge 200 kr/månad eller valfrit belopp.

Filippinerna ö mission

Dawahon teamresa 2012

 

Kontakta oss
Om du har frågor kring Arkens fadderprogram är du välkommen att kontakta oss på mission@arken.org eller ringa tel 08-588 840 20.

Läs mer om vad det innebär att vara fadder.