Show translate page
Banner

Afrika

Arken har arbetat i Afrika sedan början på 1990-talet då fadderbarnsprogram startades för att bl a ge skolutbildning och häslovård till föräldralösa barn i Uganda. Arken har gett bistånd i samband med översvämningar i Mocambique, drivit byprojekt med Sida-stöd då brunnar borrades och skola och förlossningsklinik byggdes. Barncenter har byggts i Rwanda och en yrkesskola startades 2004. Unga vuxna integreras i samhället, får anställning eller startar egen verksamhet.

Läs mer

Eritrea       Mocambique        Rwanda       Uganda 

 

Asien

Byggandet av ett pojkhem i Indien 1988 var Arkens första missionsprojekt. Idag har Arken fyra samarbetspartners och åtta pågående projekt i Indien. För närvarande byggs ett center för stöd och utveckling i Kolkata i syfte att ge fattiga flickor en bättre framtid. På Filippinerna ges bl a utbildning och hälsovård till barn i slummen. Fadderbarnsprogram har utvecklats för föräldralösa, funktionshindrade barn och gatubarn i Indien, Kambodja, Mongoliet och Nepal.
Läs mer
Filippinerna      Indien      Kambodja       Kazakstan      Mongoliet      Nepal

 

Centralamerika och Nordamerika

I Guatemala ger Arken stöd genom fadderbarnssponsring till HIV-smittade barn och gatubarn i Guatemala city och skolutbildning till barn i djungelområdet Peten. I Nordamerika bedrivs arbete bland chippewa (ojibwe)-indianer.
Läs mer
Guatemala      Wisconsin

Europa

Genom gruppsponsring får gatubarn i S:t Petersburg möjlighet att komma på sommarläger och rekreation. Sedan 1993 har Arken samarbetat med organisationen BelApDiMi i Vitryssland och gett stöd till familjer med funktionshindrade barn. Arken har en dotterförsamling i Minsk som genom sitt arbete betjänar människor med helande och upprättelse.

Läs mer
Ryssland  
Vitryssland