Show translate page
Banner

Tar Arken betalt för förbön?

Vi har aldrig tagit betalt för förbön och kommer heller aldrig någonsin att göra det.

Guds hus är inte en marknadsplats där man säljer Guds nåd. Det skulle vara som om man kunde komma till en affär och köpa sig lite helande, eller att man skulle kunna sälja läkedom och tjäna pengar på det.

Helande för kropp och själ är givet genom Jesu försoning, så det säger sig självt. För förbön kan man inte betala eller ta betalt, som om man köper en vara på en affär.                           
 

En man som bedrev trolldom i Apg 19:18 såg att den helige Ande gavs genom handpåläggning så försökte han sig på att erbjuda pengar för att få den kraften. Han fick en kraftfull reprimand.

Ingen förebedjare i bönerummen får ta emot pengar i samband med att de ber för de sjuka.

 

Förbönstillfällen på Arken

På Arken erbjuds många tillfällen till förbön i våra gudstjänster, seminarier och speciella möten med förbön. Vi har bl a helandeundervisning två gånger i veckan, helandesöndag med extra mycket tid till förbön en söndag i månaden samt helandekonferensen ”Jesus helar och upprättar” två gånger per år.

I samband med all verksamhet har Arken sina ordinarie utgifter för lokaler osv. Alla Arkens kostnader för den verksamhet vi erbjuder, inklusive förböns-/själavårdsamtal, täcks genom frivilliga gåvor från församlingen och partners.


Enskilda förböns-/själavårdsamtal 

Utöver förbönstillfällen i öppna möten erbjuder vi människor möjlighet att boka enskilda förböns-/själavårdsamtal. Dessa samtal beställs i förväg genom Arkens Helandecenter. I samband med bokningen finns en administrativ avgift. Om den hjälpsökande inte kan betala den administrativa avgiften behöver man inte betala.

Eftersom vårt arbete bygger på många frivilliga insatser är den tid som ges av våra frivilliga medarbetare extra dyrbar. Den förbokade förbönen/själavården kräver oftast två personer och dessa bokas långt i förväg. Personer som arbetar i förbönen tar ledigt från sina ordinarie arbeten för att ge frivillig tid i själavården. Vi har sett att en administrativ avgift har varit till hjälp för den hjälpsökande att komma i tid och prioritera samtalet/förbönen.

 

Kurser och utbildningar

Vi har även helandedagar av olika längd. Helandedagarna innehåller undervisning, enskilda förbönssamtal, flödesbön, gemensamma aktiviteter samt mat. För detta tar vi en deltagaravgift.

Vi erbjuder även kurser i själavård och förbön. För dessa tar vi ut en kursavgift.