Show translate page
Banner
 • Wow, vilken dag...

  by Peter Nordberg | nov 16, 2010
  Två grader plus och snöblandat regn – skulle inte tro det. Varför inte i stället 30 grader och en klarblå himmel. Det är i alla fall vad vi har haft hela dagen idag.

  Att sitta och gunga på en båt på Genesarets sjö och meditera över hur Jesus kallade sina första lärjungar sitter inte helt fel en dag i november.


  Att vara svensk och bara befinna sig i denna miljö och detta klimat i november är självklart exotiskt och underbart. Att dessutom ha tid till att dela Ordet och även samtalen om både djupa inre saker så väl som allmänna glädjeämnen är förstås en bonus som heter duga.
  Som sagt så har vi varit i Galiléen idag också. Vi startade där igår och reste till Cesarea, Haifa och Nasaret för att slutligen hamna på hotell i Tiberias.

  Idag har vi varit vid Jesus-båten och även själva tagit en båttur. Vi har även åkt till Kapernaum och sedan ända upp på Golan höjden där vi blickat ut över Syrien och Libanon.

  Jesusbåten

  Golanhöjden

  Vi avslutade vår dag med ett härligt möte. Jag predikade en stund om hur vi genom att titta på jesu liv även kan finna vår egen kallelse i livet. En underbar avslutning på en underbar dag.


  Peter Nordberg

 • Anneli rapporterar

  by Peter Nordberg | nov 15, 2010

  Vår reseledare, Anneli, rapporterar från Cesarea.

  3 Comments
 • Hälsningar från Avi Mizrachi

  by Peter Nordberg | nov 15, 2010

  Avi Mizrachi, pastor i församlingen Adonai Roi, Telaviv, och vår partner i helandekonferensen, hälsar.

  javascript:void(0);
 • Vittnesbörd från teamet i Telaviv

  by Peter Nordberg | nov 15, 2010

  Här är några vittnesbörd från teamet i Helandekonferensen i Telaviv, Israel.

 • Konferensen är över

  by Peter Nordberg | nov 14, 2010

  Efter ett par mycket intensiva dagar är nu vår helandekonferens i Telaviv över. Vi har fått vara med om något unikt och något som snarast känns som en början på något mer än en avslutning av något gammalt.

  Lite bilder från konferensen.

  På kvällen igår efter mötet gick Linda, jag och Avi för att dricka en kopp te tillsammans. Vi hade just avslutat det sista mötet. Linda hade som vanligt predikat suveränt och massor av människor hade sökt förbön. Vi hade också hunnit sjunga ”Vi gratulerar” för Avi på svenska eftersom hans 50 års dag firades av församlingen i det här mötet.

  Födelsedagssång för Avi Mizrachi

  Vi frågade Avi vad han tyckte om konferensen och han sade att han var mycket nöjd. Han hade pratat med en hel del av pastorerna och de sade att de var hemskt nöjda och kände att de verkligen fått en vila och en betjäning.

  Nu ger vi oss ut på en ny resa runt om i det heliga landet. En bibel och profetresa som en av våra medarbetare vill kalla det. Det ska bli spännande att få följa med den här fina gruppen från olika skandinaviska länder och uppleva bibelns platser ”for real”. Vi ser fram emot många nya upplevelser för både kropp, själ och ande Men det får du höra med om en annan dag.

  Peter Nordberg

  * Avi Mizrachi är pastor i Adonai Roi, den messianska församling vi arrangerade konferensen med.

 • Personligt från Linda...

  by Peter Nordberg | nov 13, 2010
  I kväll avslutar jag min resa här i Israel. Har haft en samling för en stund sedan i konferenshallen i hotell Gilgal. Det är en förväntansfull skara som bestämde sig i våras för att resa till Israel. Flera av dem har tjänat som förebedjare i helandekonferensen under de första dagarna.

  Jag berättade för dem hur uppdraget kom från Gud till oss i Arken. Orden ur Sakarja bok blev levande och tydliga. Gud skulle utgjuta en nådens och bönens Ande över landet. Inte ett straffens och fördömelsens Ande. I denna godhet och kärlek skulle de börja SE. Vad?. Jo messias Jesus konungarnas konung. I det ljuset skulle alla djupa behov bli synliga, längan efter helande skulle bli stor. Gud sade till oss: inspirera , uppmuntra och hjälp församlingarna i Israel att bygga upp biblisk helandetjänst.


  Nära fyrtio pastorer från olika sammanhang deltog i pastorsmiddagen. Totalt 35 bar inbjudna gäster att bo på hotellet under konferensdagarna. Det var judiskmessianska pastorer och arabiska pastorer.


  Många blev djupt berörda och vi fick flera vittnesbörd om djupa beröringar av Guds Ande.
  Vi kände att kontaktnätet vidgades och även förtroendet för Arkens uppdrag stärktes.

  I kväll har jag sista mötet. Pastor Avi fyller 50 år i dag. Vi kommer att fira honom med församlingen. Jag kommer att tala om hur Satan försöker kopiera Guds mirakelkraft för att få egen ära och bedra människor. Vi behöver den äkta varan: Guds kraft.


  I morgon åker jag och Anita Björk hem till Sverige. Vi förbereder för utbildningsdagen Vårda Hela människan som är på fredag. Jag ser fram emot den dagen sedan länge.

  Guds helandekraft även i vård och omsorg. Nordisk sjukvårdspersonal behöver bli frimodiga och stolta över evangelium.


  Följ gärna vårt resesällskap via bloggen. De reser i morgon till Galileen och kommer att åka båt på Genesarets sjö. Vädret är så där svenskt somrigt och härligt, 25 grader varmt.
  Linda.

 • Linda och Peter om sina intryck so far...

  by Peter Nordberg | nov 12, 2010
 • Lite om konferensen från Linda

  by Peter Nordberg | nov 11, 2010

  Linda berättar lite om nuläget  konferensen.

 • Massor med pastorer överallt

  by Peter Nordberg | nov 10, 2010
  Nu är det onsdag och vi är igång. Pastor efter pastor bokar in på hotellet. Dessvärre har hotellet och vår resebyrå missuppfattat varandra så vi står utan tre rum till pastorerna. ”Vi måste skicka tre pastors par till ett annat hotell 20 minuters gångväg härifrån”, säger vår resebyrås representant.

  ”Vi kan absolut inte skicka dit någon av våra arabiska pastorer”, säger Avi Mizrachi till mig (Avi är pastor i församlingen Adonai Roi som vi samarbetar med). ”De kommer att bli mycket stötta över detta eftersom det i deras kultur skulle vara mycket oartigt att först lova en sak och sedan göra en annan.”


  Bäst att ta det säkra före det osäkra, tänker jag, och tar beslutet att några från vårt team får flytta till det andra hotellet. Tack och lov för flexibla skandinaver! Inget gnäll där heller. Några ur vårt team flyttar så gärna på sig några nätter för att bereda plats för resenärerna.


  Avi är mycket upprymd inför konferensen. ”I’ve never managed to gather so many local pastors from different cultures before”, säger han när han skjutsar oss från flygplatsen till hotellet – och ändå har han hållit på i 30 år Hans fru Chaya säger till oss under pastorsiddagen: ”Avi is so exited, he is just running around.” Kul, att just vi får vara en del av det här.

  Pastor Avi Mizrachi vår partner.


  Linda och jag pratar om det lite senare på kvällen. (Vi har just haft en fantastisk pastorsmiddag med nästan 50 pastorer. Judisk-messianska, rysk-messianska, amerikansk-judiska, arabiska och t.o.m. pastorer från en spansktalande församling. De kommer från alla delar av Israel – Telaviv, Jerusalem, Haifa, Nasaret, hör jag bland många andra.) ”Tänk att för ett antal år sedan gick jag omkring här ensam på gatorna i Telaviv och bad”, säger Linda. ”Pastorsträffen jag kommit hit för blev inställd och jag gick bara runt omkring på gatorna och bad ut det ord Herren gett mig. Och nu är det så här… Fantastiskt!”

  Pastorer från alla håll kom till middagen.

  Linda delar visionen och de profetiska ord som Herren gett till Israel.


  Ja, nu är det andra tider, massor med pastorer överallt. Se vad Herren förmår…

  Peter Nordberg

 • Israel, here we come

  by Peter Nordberg | nov 09, 2010

  Nu har vi äntligen landat i Israel. Efter lång för planering och mycket jobb är vi äntligen här. Linda och jag kom lite före teamet eftersom vi behövde förbereda inför pastorsmiddagen på onsdagens eftermiddag.


  Varmt och skönt är det här Det var 27 grader när vi landade och nu i kvällsvärmen känns det som en skön sommarkväll i Sverige. Som vanligt när vi är ute får vi tid att utbyta tankar och dela våra hjärtan med varandra. Jag måste säga att pastor Linda är en fantastisk person att samtala om andliga saker med. Hon är inte bara en förkunnare och tjänstegåva som hjälper människor på plattformen, utan en helgjuten och genuin Jesus människa med massor av andlig erfarenhet. Ett privilegium att tjäna tillsammans med henne.


  Linda på Telavivs strand med mycket blixt i ansiktet.


  Vi är verkligen spända och upprymda över vad Herren kommer att göra här de närmaste dagarna. Vårt team landar i morgon och vi hart med oss ett gäng laddade förebedjare. Bed för oss de här dagarna att det Herren vill ska bli utfört. Israel, here we come…

  Peter Nordberg
  1 Kommentar