Show translate page
Banner

Kära ArkenPartner!

Tack för ditt engagemang i Arkens utåtriktade arbete och tjänst. Tack vare dig, dina böner och ditt trofasta givande kan vi ta nya steg och sträcka oss framåt när det gäller helandetjänsten.

Sjöhamra gård

Många gåvor har kommit in till Sjöhamra gård och den renovering som är i full gång. Arbetet kommer att fortsätta i sommar och en av våra församlingsmedlemmar, Jonny Åbom, kommer att bo där ute och samordna arbetet. Vi behöver fortsatt både pengar och personella resurser för att arbetet skall kunna fullbordats. Vi önskar till hösten påbörja renoveringen av övervåningen. Så mycket har redan blivit klart att vi, med lite mjukstart, kan anordana några retreater i höst.

Internationella helandetjänsten

Vi är i full gång med att planera för bibelundervisning och helandetjänst i olika länder. Här på Arken har vi många smorda bibellärare som längtar efter att betjäna fler. Vi planerar för att samarbeta med våra vänner i Filippinerna (CFF), Edgar och Edna Bantigue, och deras bibelskola. Det är ett partnerskap där vi kan göra våra kurser i helande och upprättelse, samt fortsätta träningen i både individuell och kollektiv förbönstjänst. Likaså planerar vi för Kolkata och bibelskolan där. Under våren 2016 kommer Arken att arrangera en helandekonferens i Israel. Redan under hösten kommer jag, Linda Bergling, att resa till Tel Aviv med ett team. Jag kommer att predika i församlingen Adonai Roi. Vår samarbetspartner i Israel är Avi Mizrachi som är pastor i församlingen. I Minsk har bibelskolan pågått i två terminer och avslutades i veckan med pastorer och ledare från 16 olika församlingar. Vi gläder oss mycket över att arbetet i Minsk har utvecklats så positivt. Andra länder är Canada, Indien och Nepal.

Pastorskonferens och invigning av klinik

Vi hade två pastorskonferenser i Filippinerna i slutet av april. Invigningen av kliniken på soptippen i Lapu Lapu skedde under sång och glädje. 200 barn och 100 vuxna fick den dagen tillgång till åtta läkare och 20 sjuksköterskor. Vi arbetar på att ha kliniken öppen varje dag. Du kan läsa mer på Arkens hemsida.

Mirakelkonferensen

Den 18 juli går startskottet för Mirakelkonferensen. Vi har bjudit in talare som Henry Hinn, Peter Ljunggren, Hans och Monica Augustsson, Birger Skoglund, Andreas Andersson, Roger Larsson med flera. Sångare från Sverige och Norge kommer också för att välsigna i lovsången. Barnen kommer att ha sin egen konferens, liksom ungdomarna har sina egna aktiviteter. Torsdagen den 23 juli 16.00 är du välkommen på årets partnerträff. Det skulle glädja mig om du vill boka in den 25 juli 14.00. Då firar jag 40 år i heltidstjänst för Gud. Stipendier kommer att delas ut till dem som varit med och fört ut helandetjänsten i Norden, eller andra delar av världen. 

Nu har du fått många böneämnen. Tack för att du står med oss på Arken. Skicka också in ditt eget böneämne så ber vi för dig i veckan.

Mycket kärlek!
Gud välsigne dig!

Pastorerna Gunnar och Linda Bergling