Show translate page
Banner

Massor med pastorer överallt

10 nov, 2010
Nu är det onsdag och vi är igång. Pastor efter pastor bokar in på hotellet. Dessvärre har hotellet och vår resebyrå missuppfattat varandra så vi står utan tre rum till pastorerna. ”Vi måste skicka tre pastors par till ett annat hotell 20 minuters gångväg härifrån”, säger vår resebyrås representant.

”Vi kan absolut inte skicka dit någon av våra arabiska pastorer”, säger Avi Mizrachi till mig (Avi är pastor i församlingen Adonai Roi som vi samarbetar med). ”De kommer att bli mycket stötta över detta eftersom det i deras kultur skulle vara mycket oartigt att först lova en sak och sedan göra en annan.”


Bäst att ta det säkra före det osäkra, tänker jag, och tar beslutet att några från vårt team får flytta till det andra hotellet. Tack och lov för flexibla skandinaver! Inget gnäll där heller. Några ur vårt team flyttar så gärna på sig några nätter för att bereda plats för resenärerna.


Avi är mycket upprymd inför konferensen. ”I’ve never managed to gather so many local pastors from different cultures before”, säger han när han skjutsar oss från flygplatsen till hotellet – och ändå har han hållit på i 30 år Hans fru Chaya säger till oss under pastorsiddagen: ”Avi is so exited, he is just running around.” Kul, att just vi får vara en del av det här.

Pastor Avi Mizrachi vår partner.


Linda och jag pratar om det lite senare på kvällen. (Vi har just haft en fantastisk pastorsmiddag med nästan 50 pastorer. Judisk-messianska, rysk-messianska, amerikansk-judiska, arabiska och t.o.m. pastorer från en spansktalande församling. De kommer från alla delar av Israel – Telaviv, Jerusalem, Haifa, Nasaret, hör jag bland många andra.) ”Tänk att för ett antal år sedan gick jag omkring här ensam på gatorna i Telaviv och bad”, säger Linda. ”Pastorsträffen jag kommit hit för blev inställd och jag gick bara runt omkring på gatorna och bad ut det ord Herren gett mig. Och nu är det så här… Fantastiskt!”

Pastorer från alla håll kom till middagen.

Linda delar visionen och de profetiska ord som Herren gett till Israel.


Ja, nu är det andra tider, massor med pastorer överallt. Se vad Herren förmår…

Peter Nordberg