Show translate page
Banner

Internationell helandetjänst

En välsignad resa till Israel

by Anita R Broomé | dec 21, 2015
I MÅNADSSKIFTET NOVEMBER/DECEMBER BESÖKTE PASTOR LINDA BERGLING OCH ETT TEAM FRÅN ARKEN PASTORER OCH FÖRSAMLINGAR I ISRAEL

Det var en fantastisk och omtumlande resa på många sätt. I Tel Aviv träffade vi Arkens samarbetspartner pastor Avi Mizrachi från Congregation Adonai Roi och flera pastorer från messianska församlingar. De lever i en storstad med ett hektiskt tempo och med press från alla håll. Deras behov av att ta emot kraft och styrka från Gud för egen del var påtaglig och önskemål fanns om att anordna en helandedag för att enbart betjäna pastorer och ledare. Vi fick besöka pastor Avis kontor, se det helande-/förbönsrum som sponsras av Arken och som regelbundet används för själavårdssamtal, och VIP-rummet högst upp i byggnaden som används av många olika pastorer och grupper som vill be för och välsigna Israel.

Träffar med pastorer

Under vårt veckolånga besök träffade vi fyra grupper av pastorer, totalt ett fyrtiotal. De kom från messianska, eritreanska, etiopiska och ryska församlingar. Flera vittnade om hur Gud berört dem i Arkens tidigare helandekonferenser i Israel. Överallt möttes vi av öppenhet, nyfikenhet och kärlek. Flera har startat rehabiliteringscenter för att hjälpa missbrukare och personer med sociala problem, och de har en stor längtan efter att få se Gud göra under i människors liv.
Vi är så tacksamma till Gud för de personliga relationer som byggdes under denna resa.
HÄR kan du läsa pastorernas vittnesbörd och hälsningar till Arken.

Helandemöten

De sista tre dagarna hade vi helandemöten i städerna Ashkelon, Arad och Beer-Sheva som ligger söderut. Alla församlingar vi besökte där var rysktalande. I Arad hade fem församlingar gått tillsammans och hyrt en lokal i en skola en kväll. Den kvällen kom ett hundratal för att höra pastor Linda predika. De gensvarade till många kunskapens ord och i slutet av mötet strömmade folk fram för att få förbön med handpåläggning. En kvinna blev helad i sin röst och resten av kvällen sjöng hon med glädje med i lovsången. En kvinna blev helad i sina axlar. Många fick uppleva hur den helige Ande rörde vid dem och gav ny inspiration, nytt hopp och en förnyad kärlek till Jesus. I vårt sista möte ville alla ha förbön och ingen ville gå hem för Guds närvaro var så påtaglig och stark.

Ge en gåva

Vill du vara med och välsigna Israel är du välkommen att sätta in din gåva på bankgiro 549-7714, märk din inbetalning "Israel". Tack för dina gåvor och ditt stöd i förbön!

Hälsningar från pastor Linda från Jerusalem (se film)

Samtal med Daniel Rozen

Förbön i Beer Sheva

Kvällsmöte i Arad

Pastor Avi Mizrachi med Linda

Teamet i Arad med pastor Simeon

Möte i Ashkelon

Pastorsträff i eritreansk församling

Pastor Dmitry och Elmira Brodkin med Linda

Grunderna
Israelbroschyr plugg