Show translate page
Banner

Internationell helandetjänst

Vittnesbörd om helande i Israel

by Anita R Broomé | aug 15, 2016
I maj 2016 inbjöd församlingen Arken till helandedagar och helandekonferens i Israel. Här kan du läsa många vittnesbörd från dem som deltog.

Resa till Israel maj 2016

För tolv år sedan kom Guds maning till Arken att föra helandetjänsten till Israels folk. Nu gläds vi över att få vara delaktiga i uppfyllelsen av de profetiska orden. Under den första delen av Arkens teamresa i maj, åkte den största gruppen på en profe­tisk rundresa och besökte många bibliska platser. Det fanns många tillfällen till lovprisning, bön och tacksägelsestunder och även här fick teamet vara med och betjäna människor i förbön bl a en grupp från Indien.
Israel maj 2016
Samtidigt befann sig ett mindre team i staden Arad, inbjudna av pastor Shimon Pliner att betjäna i helandedagar och helandemöten i hans ryska församling. Anita Björk, ledare för Arkens helandecenter, och pastor Olga Levchenko med medarbetare från Arkens dotterförsamling i Vitryssland, höll i undervisningen och lovsången. Det var underbara dagar då Gud mötte människor på djupet och gav dem ny uppenbarelse och förståelse av Guds ord och hur man kan tillämpa det i sitt vardagsliv, bl a undervisningen om Guds kärlek, frihet från fruktan, förlåtselse och hopp för framtiden.
Helandedagar Arad 2016

Undervisning i Arad

Några vittnesbörd från helandedagarna i Arad:
* Jag tackar er och jag tackar Herren för era öppna hjärtan, för er tjänst och er förbön. Jag älskar er mycket. Jag har fått uppleva Herrens kärlek och frihet. Jag har tagit emot nytt hopp och tro på Guds löften. Jag tror att jag kan övervinna prövningarna genom Guds kraft och den kärlek han har visat mig.

* Må Gud välsigna våra systrar från Sverige och Vitryssland för deras förbön. Speciellt vill jag säga tack till Tanya som hjälpte mig att öppna mitt hjärta så att jag kunde förlåta min bror. Gud har helat mina knän, ensamhet lämnade mig och jag har fått mera frid inom mig.

* Efter en operation har jag bara en fjärdedels magsäck kvar och jag kunde bara äta tredjedelen av en normalstor portion. I morse åt jag en hel portion med sallad och min mage klarade av det! Jag kände varken av illamåendet eller den brännande känslan i magen som jag haft förut. Prisad vare Gud! Jag har också för första gången på länge sovit gott hela natten.

* Jag upplevde en stark Gudsnärvaro direkt när jag kom in i mötet. Det här har jag längtat och sökt efter, berättar en ung man som kom till helandemötet och till församlingen för första gången. (Han hade flyttat till Arad två veckor tidigare, efter att nyligen ha avslutat sin behandling på en rehabiliteringsklinik).

* En kvinna skulle göra en akut hjärtoperation. Hon fick förbön under Arken-teamets besök och vid den sista undersökningen kunde läkarna förvånat konstatera att hjärtat såg bra ut och de ställde in operationen! I Arad maj 2016

Frukt av helandetjänsten
Hela Arken-teamet förenades i en helandekonferens i Tel Aviv då många människor blev betjänade genom undervisning, flödesbön och individuell förbön. Totalt genomfördes 25 indi­viduella förbönssamtal, då människor sökte hjälp för både själslig och fysisk nöd. Många fick mycket starka Gudsmöten och stor tacksamhet fyller våra hjärtan över det förtroende som finns för Arkens helandetjänst. 
En kvinna har deltagit i Arkens tidigare helandekonferenser i Israel och genom detta fått ta emot ett starkt eget helande – frihet från våld och övergrepp, förkastelse och sorg. Arkens helandetjänst hjälpte henne att komma ut i den tjänst hon står i idag och att fortsätta växa i sin identitet som Guds barn och i sin dagliga vandring med Yeshua, Jesus. Hon har fått en specifik kallelse från Gud att arbeta med kvinnor och barn och sedan sex år tillbaka arbetar hon som själavårdare och rådgivare i organisationen Bead Chaim.Helandekonferens Tel Aviv maj 2016

Bön i Israel 2016

Fortsatta kontakter
Under resan till Israel byggdes nya relationer till organisationer och pastorer. Pastor Linda Bergling predikade i två ryska församlingar i Beer Sheva. Sista dagen i Israel åkte tre olika team till ryska församlingar i Ashkelon och Beer Sheva och hade helandemöten. Alla tog emot oss med stor glädje och öppenhet. Nu planerar vi att göra ett nytt besök i Israel i början av 2017 för att följa upp det arbete som påbörjats.

Öken Israel

Jakarandaträd

 Israel

 

Grunderna
Israelbroschyr plugg