Show translate page
Banner

Internationell helandetjänst

Över 2000 frälsta på möteskampanjer i Kenya

by Anita R Broome | apr 15, 2014
Guds närvaro var stark under möteskampanjerna i Kenya och Tanzania, när Abeba Russom och Patrik Pistol från Arken predikade. Många blev helade och befriade och flera muslimer gav sina liv till Jesus.

Många frälsta, helade och befriade i Harambee 

I början av januari besökte Abeba Russom vår samarbetspartner i Harambee, Kenya. Under fyra förmiddagars konferens och eftermiddagsmöten skedde många mirakler, helanden och befrielser. Det var många muslimer som deltog på mötena varje dag, många tog emot Jesus som Herre och Frälsare. Tre muslimska kvinnor blev frälsta under söndagsgudstjänsten. Enligt biskop Richard så blev totalt 1356 människor frälsta under kampanjen. 

Stark Gudsnärvaro

Solomon, som vi träffade förra året då han var så gott som döv och stum, har blivit helt helad och har börjat predika evangelium i området. Han var tidigare muslim. Han fick möta Guds kärlek och omsorg så starkt förra året. Hans fötter har varit så sargade pga. insekter. Tre pastorer tvättade hans fötter och smorde dem med medicin och efter några dagar var de bättre. Under alla mötena var Guds närvaro och smörjelse påtagligt närvarande. Vi fick uppleva att Herren själv gjorde alltihop. Gud verkade med försoning och helande i flera äktenskap, folk fick jobb och elever lyckades med oväntat höga resultat i studentskrivningar under denna vecka. 

Många blev helade i Kopanga

De kommande veckorna arbetade Abeba tillsammans med Patrik Pistol. Först hade de fyra dagars konferens i Kopanga och efter några dagar av vila en andra konferens i Kogaja. De bodde i ett hus på den Tanzaniska sidan av gränsen och åkte med motorcykel varje dag till konferensen i Kopanga. 

På förmiddagarna var det undervisning för församlingen och på eftermiddagarna möten i centrum av Kopanga. På förmiddagarna var det mellan 50-200 personer som deltog. Vid ett tillfälle hade Abeba undervisning för ledarna och Patrik för ungdomarna. Till mötena var i köpcentrat kom ca 200-400 personer. Enligt pastor Dackson blev 681 personer frälsta. Flera människor vittnade om helande från ryggsmärta. En ung man som hade en deformerad ryggrad och gick med käpp, fick möta Gud och kunde börja gå bättre under mötet. En ung kvinna som hade HIV och epilepsi fick ta emot stark befrielse under ett möte. 

Den första helandekonferensen i Kogaja Tanzania

Det var första gången en konferens anordnades i Kogaja. På förmiddagarna fick församlingen undervisning och på eftermiddagarna var det öppna möten på marknadsplatsen som samlade upp till tusen personer. Under konferensen blev 302 personer frälsta. En ung kvinna som varit involverad i häxkonst tog emot Jesus och upplevde stark befrielse. Det utövades mycket häxkraft och magi i området, och många kristna var rädda pga. detta. "Vi fick uppleva hur Gud satte sitt finger på dessa krafter och konfronterade dem, därav skedde många befrielser under denna konferens", berättar Abeba. Det blev en underbar seger i Jesu namn!

Grunderna
Israelbroschyr plugg