Show translate page
Banner

Internationell helandetjänst

Frälsnings- och helandeunder i Kenya!

by Anita R Broomé | dec 14, 2011
Under ledning av Abeba Russom besökte ett team från Församlingen Arken, Richminster Christian Foundation Church i Harambe under två veckor i november 2011. Under besöket tog minst 250 personer emot Jesus som sin frälsare och många fick uppleva befrielse och helande!
Under ledning av Abeba Russom besökte ett team från Församlingen Arken, Richminster Christian Foundation Church i Harambe under två veckor i november 2011. Under deras besök tog minst 250 personer emot Jesus som sin frälsare och många fick uppleva befrielse och helande.


Församlingen hade fördubblats i antal sedan besöket 2010. De som blev helade förra året hade behållit sitt helande och en del hade gått in i ledaruppgifter. Det var mycket trosstärkande att se att undervisningen vi delat med dem tidigare hade burit mycket frukt!


Ledarutbildning och utomhusmöten
Varje förmiddag undervisade Abeba ledare och pastorer och det var många djupa, förvandlande sanningar som uppenbarades. Många församlingsledare uttryckte sin tacksamhet för den starka förkunnelsen och önskade att ännu fler församlingar skulle få del av undervisningen. Varje förmiddag avslutades med förbön där starka befrielseunder och helanden skedde.
På eftermiddagarna inför utomhusmötena hopade sig mörka moln och regnet hängde i luften. Enhet i bön fick molnen att skingras varje dag! Folk kom från när och fjärran och antalet ökade från 800 första dagen till 1200 den sista. Många tecken och under skedde.


En kvinna med ryggproblem blev totalt helad, en ofrälst man som varit döv fick sin hörsel, en döende ung kvinna hämtades från Nairobi efter att den helige Ande berört hennes mamma kvällen innan. Mamman blev frälst och dottern fick uppleva Jesu uppståndelsekraft i sin kropp.

Stöd till familjer och barn
Teamet delades in i tre grupper och tillsammans med var sin lokal församlingsledare besökte de aids-drabbade barn och familjer på landsbygden. Bostaden var oftast en hydda med jordgolv och ett eller inget fönster. Barnets sovplats var ett skynke eller direkt på jordgolvet. Om det fanns mat åt de ugali (majsgröt) en gång om dagen. Många barn hade inget eller bara ett klädombyte. De som gick i skolan hade lång väg att gå och skolan pågick hela dagen från 8-17.
Teamet hade med sig 75 kg kläder, sjukvårdsartiklar och leksaker till barnen bland annat fotbollar som sponsrats från Coop Forum i Kungsängen.


Teamet undervisade barnen om Guds kärlek och deras identitet i Jesus. De fick berätta vad de drömmer om att bli och sen fick de be tillsammans medan teamet fanns där och betjänade dem. Det skapade en tro och förväntan bland barnen. Abeba undervisade fosterföräldrarna om vilken roll de spelar för barnens framtid och barnens behov av kärlek och uppmuntran.



Teamet inhandlade också höns och kor på marknaden och gav dem till familjer i församlingen. Det var ett första steg att hjälpa dem komma igång med självförsörjningsprojekt. Nu har församlingen även inköpt ett landområde som de planerar att använda för olika framtida försörjningsmöjligheter.

Vill du stödja arbetet?
Vill du stödja det fortsatta arbetet i Kenya! Då kan du sätta in en engångsgåva på församlingen Arkens missionskonto Plusgiro 633 02 70-7. Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta oss på telefon 08-588 840 20.



Grunderna
Israelbroschyr plugg