Show translate page
Banner

Internationell helandetjänst

Arbetet i Kenya fortsätter

by Åsa Dahlberg | okt 07, 2011
Hösten 2010 var Abeba Russom tillsammans med ett team i Harambee Kenya för första gången. Abeba är utsänd som apostel från Församlingen Arken. Besöket resulterade i ett fortsatt förtroende och teamet reser ut igen 9-22 november 2011 för att predika i en möteskampanj samt förmedla hjälp till föräldralösa barn.

För nästan ett år sedan var Abeba Russom tillsammans med ett team i Harambee Kenya för första gången. Abeba är utsänd som apostel från Församlingen Arken. Besöket resulterade i ett fortsatt förtroende och inbjudan att komma tillbaka.

Teamet besökte Bishop Richard Waisikes församling, som i sin tur är en ledare för fyra församlingar på olika orten i Kenya. Ett starkt förtroende byggdes mellan Församlingen Arken och Bishop Richard W. Då lades grunden för ett fortsatt arbete.

Många liv förvandlade
Undervisningen som församlingen samt många pastorer och ledare ifrån andra församlingar fick höra predikas under den helgen har gjort att församlingen har växt och blivit stabilare. En radikal förvandling har skett i många religiösa ledares liv, bland annat var det en pastor i den anglikanska kyrkan som upplevde kallelsen att starta en fri församling som skulle ledas av den helige Ande. Detta har spridits till ledare på olika platser i Kenya.

Teamet reser ut i november
Nu sänder Församlingen Arken återigen ut Abeba Russom med ett team för att under perioden 9-22 november 2011 predika, betjäna och förmedla hjälp till föräldralösa barn. Förväntan och hungern är stor för vad Herren kommer att göra. Biskop Richard visionerar nu att nå de onådda, tusentals människor runtomkring i trakten, genom att ordna en stor "crusade" (kampanj) på eftermiddagarna, ledarkonferens på förmiddagar och väckelsemöten av helande och befrielse på kvällar. Det blir långa dagar fulla av aktiviteter och målet är att ett genombrott skall ske i allt det teamet gör där. Området som teamet besöker är bebott av många olika folkgrupper, med olika religiösa bakgrunder, som kommer att bli berörda och påverkade av Guds Ord.

Stort behov av sponsorer
Nu behövs sponsorer för ljud- och ljusanläggning inför kampanjen, även material till plattformen som byggs på plats under bar himmel, med hjälp av teamet. Abeba Russom kommer att vara huvudtalare och predika ut Guds Ord, med Guds kraft och kärlek. Målet är att många ska få böja knä och ta emot Jesus, som sin personlige Frälsare dessa dagar. På kvällen blir det väckelsemöte med betjäning. Konferensen slutar på söndagen med ett festmöte i den lokala församlingen.

Hjälp och stöd till föräldralösa barn
Samtidigt som konferensen pågår arbetar teamet med ett missionsprojekt med de föräldralösa barnen och de familjer i församlingen som tagit hand om dem. Där kommer de att ha workshops med bland annat undervisning om Jesu kärlek, kost och hygien och även betjäning i förbön. Teamet tar med kläder, leksaker, läkemedel med mera till barnen.

Skulle du vilja ge en gåva till de 87 föräldralösa barnen? De väntar på hjälp och är tacksamma för din gåva, som kommer att förvandla deras liv.

Ge en gåva
Du kan sätta in din gåva på Plusgiro konto nr 63302 70 - 7 och märka det med ”Kenya”.

Stå gärna med teamet i bön under resan. Gud välsigne Dig!

Grunderna
Israelbroschyr plugg