Show translate page
Banner

Ny artikel om vårt projekt i Nepal

19 jan, 2016

Pojkhem och nytt center för utsatta flickor

I december besökte Göran Zetterlund vårt arbete i Nepal. Han träffade pojkarna på pojkhemmet i Katmandu, och flickorna som för närvarande bor i en lägenhet i väntan på att det nya centret.

Göran och flickorna i Nepal

Göran var med och lade grundstenen till det nya center för flickor som vi nu bygger tillsammans med Trosgnistan. Insamlingen pågår kontinuerligt under 2016 och målet är 400 000 kronor. Din gåva är välkommen! Använd bankgiro 549-7714.

Grundstenen läggs i Nepal

HÄR läggs grundstenen till centret (film, engelska)

HÄR hälsar Göran och flickorna till alla som vill stödja arbetet (film)

HÄR kan du läsa hela artikeln om Arkens arbete och det nya centret i Nepal.
Sprid gärna informationen till dina vänner!

Arkens flickor och pojkar i Nepal
Göran Zetterlund tillsammans med alla de pojkar och flickor i Katmandu som får stöd genom Arkens fadderprogram.

Djurfarmen
Göran besökte också Arkens jordbruksprojekt och djurfarmen. Djurfarmen finns idag på tre olika platser. Det förra stället finns kvar och där finns grisar som skall ha kultingar. Två stycken väntar inom den närmaste tiden nya kultingar. Bufflarna finns en liten bit längre bort. Vi har 7 bufflar samt 4 kalvar. Vi skulle behöva köpa in några till. De hyr ett nytt område dit de skall de flytta alla bufflar och grisar så småningom. Idag finns en del grisar här och här odlar de även en del grönskaker. Detta är ett område där solen kommer fram tidigt på morgonen, och det finns gott om vatten. Ett fint område. 
En buffel-ko med kalv kostar ca 10.000 kr och ger ca 3 ggr pengarna tillbaka i form av mjölk och köttet som man kan sälja. Komjölk är inte lika eftertraktad som buffelmjölk.

HÄR kan du se film från djurfarmen

Göran i Nepal 2015

Odlingar och djur Nepal 2015

Jordbruksodlingar Nepal 2015