Show translate page
Banner

Helande - en grundsten i den kristna tron

27 okt, 2014

Helande är centralt i den kristna tron och har alltid varit det. Evangelierna som beskriver vad Jesus gjorde och lärde är fullt av mirakler. Apostlagärningarna som beskriver den första församlingens födelse och tillväxt är fullproppad med helande och under. Jesus sa att vi som hans efterföljare ska göra samma gärningar som han och ännu större. Hans sista ord till lärjungarna innan han for till himlen var att gå ut och predika evangelium för hela skapelsen och att lägga händerna på de sjuka så att de blir friska.

I dagens Sverige är helande kanske inte självklart. Men den kristna trons kärna med frälsnings för synd och helande från sjukdom består. 

Församlingen Arkens båda huvudpastorer, Gunnar och Linda Bergling har i alla år praktiserat undervisning om helande och förbön för sjuka. Genom församlingen och Bibelskolan Jesus helar och upprättar vill vi föra ut kunskap och kännedom om helande genom Jesu sår. Församlingen vision utgår från att Jesus helar de sjuka, förbinder de sårade, för tillbaka de som gått vilse och söker upp den som är förlorad. I allt detta vill 
behandla människor med kärlek och barmhärtighet. Läs mer om Arkens vision.

Pastor Linda Bergling har gett ut ett antal böcker i ämnet helande, Jesus din läkare, Genom Jesu sår har vi blivit botade, Jesus helar och upprättar för att nämna några. Linda har praktiserat förkunnelse och förbön för helande i snart 40 år på heltid. Genom åren har mängder av människor blivit helade både från själslig och fysisk sjukdom. Du kan även läsa om hennes livsvandring i Min himmelske konung och jag.

Har du frågor om helande är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Arken. Maila oss på info@arken.org

Här kan du kan läsa mer om vanliga frågor kring helande och annat.
Läs även Linda Berglings blogglinlägg.