Show translate page
Banner

Rapport från teamet i Kolkata

19 jan, 2015

I onsdags förra veckan åkte Göran Zetterlund med två medarbetare från Arken till vårt utvecklingscenter i Kolkata. Så här berättar Göran:
"Nu har vi anlänt till Kolkata. Idag har Kalai Mani och jag sicksackat oss fram på gatorna på motorcykel. Vi har besökt "Doctor water" för att få nya tester på vattnet på centret, för att klargöra om vi ska installera vattenrening eller inte.
Det har kommit fyra nya flickor till centret. Några kommer från ett mycket fattigt område som heter Bir Har, en är föräldralös. Vi har också fått veta att det ska komma ytterligare två barn. De tre som redan anlänt har nyss fått börja i skolan som ligger intill centret. Vi håller på att köpa in nya våningssängar till flickorna, täcken, kuddar, lakan och påslakan.
Söndagen började med att en av arbetarna på centret jagade en orm. Det lät som om det var väldigt farligt men enligt Kalai Mani så finns det inga farliga ormar i Västbengalen. Sen var det söndagsmöte och Gunnhild och jag predikade. Det var många besökare som kom och många som ville ha förbön.
Flera av dem var sjuka och fick samtala med Lena som noterade vilka behov som fanns, tog blodtryck och la om sår. Vi konstaterade att många behövde läkarvård, och att flera led av undernäring.
Vi har besökt Hope Hospital och samtalat med sjukhusdirektören. Vi har bestämt att de ska göra en genomgång av alla flickornas vaccinationer. Vi behöver ordna en licens för att ha en läkare kopplad till vår klinik, både för sjukdomsfall men även hälsokontroller på barnen. Det här samarbetet känns väldigt bra!

Gruppbild Kolkata januari 2015

Några av flickorna tillsammans med föreståndare Kalai Mani, Gunnhild och Lena.