Show translate page
Banner

Nyss hemkomna från Indien

12 nov, 2013

Det har varit en fantastisk, intensiv och händelserik resa till Indien! 

Söndag förmiddag predikade pastor Linda i Living Assembly Church i Kolkata och teamet medverkade med lovsång. Linda talade om att bli berörd i sitt hjärta av det som berör Jesus. Många var djupt gripna av budskapet.

Living Assembly church Kolkata

Måndag och tisdag åkte teamet tillsammans med flickorna från flickhemmet på en båtresa till djungeln, mangroveskogen och naturreservatet Sunderban. Gemenskap, vila, lovsång, god mat var härligt, men det bästa av allt att vi fick be för fyra av besättningsmännen varav bara en var frälst. De andra blev djupt tagna och satt med tårar i ögonen. Vi ber att Gud ska fortsätta verka i deras liv!

Båtresa Sunderbarn

Sunderban

Invigningsfest
Onsdag var det stor invigningsfest av utvecklingscentret. Det var en nästan overklig och alldeles överväldigande känsla att plötsligt stå där och se det som jag (Anita)under fem år bara sett växa fram på foton och i text. Centret är verkligt!!! och fantastiskt fint!

Invigning o sång Kolkata

Flickorna dansar Kolkata

Invigning Kolkata

Sång, dansuppvisning av flickorna - de är fantastiskt duktiga!, tal, utdelning av blomsterkransar och presenter, tacktal, bandklippning, mycket gäster från olika håll, mat och gemenskap och så höjdpunkten - att få ge dem den nya bilen! Föreståndarparet Kalai Mani och Elisabeth fick nästan en glädjechock. Att se deras glädje förklarar verkligen ordet - "det är saligare att ge än att få"!

Ska klippa bandet Kolkata

Linda m flickorna Kolkata 2013

Lycklig bilägare Kolkata

Tre dagar före invigningen var det fortfarande knädjupt med vatten på tomten och de hade jobbat oerhört hårt för att få till en ordentlig plattsatt gång in till centret. Runtomkring var det fortfarande en "sjö" där ankorna simmade omkring. Monsunregnen det här året har varit alldeles för ihållande och långvariga. De räknar med att tomten torkat upp i början på januari. Men invigningsfesten blev verkligen jättefin.
Dagen därpå var det en stor aktivitetsdag på centret med hundratals barn bl a från olika inbjudna församlingar. En pastor hade åkt i 5 timmar för att komma dit med sina två söndagsskoleklasser med ca 40 - 50 barn. Mycket sång- och dansuppvisning var det och "våra flickor" var något alldeles i särklass. Nu har jag provat på att pyssla (måla, dekorera och limma små böcker) med massor av barn som trängs och inte förstår ett ord av vad man säger. Men man kan ju visa! Och sen visade de varandra. Det blev jättefint! Alla fick boken med sig hem med texten "I am special - Jesus loves me" (fast på bengali). Den kommer att tala till deras hjärtan lång tid framöver.

Pastorsseminarium
Jag hann vara med en dag på pastorsseminariet då pastor Linda predikade om själens helande och varför det är så viktigt att rensa rent i sitt förflutna speciellt om man står i en pastors- eller ledartjänst. Hon talade också om hur man dagligen kan överlåta sin ande, själ och kropp till Gud för att ta emot den kraft och övernaturliga styrkan i sitt liv som man behöver. Det var en mycket komprimerad och praktisk undervisning som gav pastorerna riktiga andliga redskap att använda i sitt liv. Mycket uppskattat!

Pastorsseminarium Kolkata 2013

Linda med Dennis och Cheryl Ignatius i Kolkata 2013

Helandemöte
På kvällen stort möte i Assembly of God, många pastorer hade tagit dit ofrälsta  och gensvaret på förbönen var enormt. I slutet på mötet kom många fram och vittnade under tårar om hur Gud berört dem.

 Möte Assembly of God Kolkata 2013