Show translate page
Banner

Nu startar vi nytt ö-projekt på Filippinerna

28 jul, 2015

Undernäring syns det inte alltid utanpå. Tre fjärdedelar av de barn som riskerar att dö av undernäring visar inga yttre tecken på svält. De livshotande skadorna drabbar istället insidan av kroppen, framförallt hjärnan, vilket kan leda till mental funktionsnedsättning, inlärnings-svårigheter, hämmad kreativitet och initiativförmåga. Näringsbrist innebär att barn inte växer som de ska, att de lättare blir sjuka, immunförsvaret påverkas, vilket minskar motståndskraften mot de flesta infektionssjukdomar. Det innebär att vanliga sjukdomar snabbt kan bli livsfarliga.

Barn på ön Olango

Ön Olango är tio kvadratkilometer stor och ligger en halvtimmes båtresa utanför Cebu. Ön är ett populärt turistmål med korallstränder och ett rikt fågelliv. Här finns tolv skolor med totalt 6215 elever. De sociala myndigheterna har gjort hälsokontroller som visar att 363 av dessa barn lider av undernäring. På någon skola är det fem barn, på en annan ett femtiotal som behöver extra näringstillskott. Den regionala ledaren för utbildningsdepartementet har önskat hjälp för barnen. Tillsammans med partnerorganisationen Christ Faith Fellowship och pastor Edgar Bantigue, kommer Arken att driva detta ö-projekt som ska hjälpa barnen till en bättre hälsa och ge stöd till deras familjer. Varje del i projektet kommer att utvärderas efter två månader så att man kan följa upp resultaten. Det kostar cirka fem kronor per dag att ge ett barn de nödvändiga näringsämnen och vitaminer de behöver för att växa upp friskt. Barns hälsa är viktig. Barns hälsa är grunden för hälsosamma och produktiva samhällen.

Stöd barnens utveckling och skolgång

Du kan stödja detta viktiga projekt genom att ge en gåva till bankgiro 549-7714, märk inbetalningen ”Ö-mission Filippinerna”.
I första etappen samlar vi in 50 000 kronor för att ge näringsriktig kost och stöd i skolundervisningen till 53 barn på skolan Talima Elementary school.
Du kan även stödja projektet genom att bli Matfadder. Välkommen att kontakta oss på mission@arken.org

Matutdelning ön Olango

SE FILM från Olango