Show translate page
Banner

Team till Filippinerna

06 maj, 2015

HÄR kan du se en film med glimtar från resan till Filippinerna.

Ungdomskonferens

Det har varit en livsförvandlande resa både för oss som åkte till Filippinerna och de som vi fått betjäna på olika sätt. Resan har bestått av många olika delar. Först var Arkens ungdomspastorer Ann-Sofi och Mats Rosqvist huvudtalare på Christ Faith Fellowhips årlig nationella ungdomskonferens i Cebu. Tillsammans med familjen Rosqvist var ett ungdomsteam med och betjänade 600 hängivna ungdomar deltog i konferensen. Många blev berörda av Guds kärlek och fick inre helanden. En kille blev helade i sin nacke. När 12-åriga Noah la sin hand på hans nacke hoppade ryggkotorna tillbaka och han var helt återställd och all smärta var borta. Tack Jesus. 


Helandemöten och frälsning i Tacloban

Medan ungdomskonferensen pågick anlände pastor Linda Bergling till Tacloban på ön Leyte. Tacloban var den stad som drabbades hårdast av tyfonen Haiyan i november 2013. Tyfonen var den starkaste som någonsin ha uppmätts med en vindstyrka på 400m/s. Den skövlade allt i sin väg. Skepp som befann sig långt ute till havs sköljdes upp på land. Bilar sköljdes upp på hustaken. Vid ständerna var vågorna ca 4-5 meter höga. Längre in i staden var vågor ca 2 meter höga.

I Tacloban hade Linda Bergling en helandekonferens för ca 300 pastorer och ledare. Många hade en djup smärta efter det trauma de gått igenom. Jesus kom med läkedom och nytt hopp för framtiden. Många fick möta Guds kärlek och omsorg på ett helt nytt sätt.

När ungdomskonferensen var slut anlände Ann-Sofi och Mats med teamet till Tacloban, där de var ute på gatorna och vittnade, predikade och bad för människor. En av kvällanra hölls ett stort crusade-möte i folkets hus för att presentera Jesus som frälsare och läkare. Några hundra var samlade och ca 100 personer gav sitt liv till Jesus den kvällen. Många kom från de områden som teamet besökt tidigare under dagen. Den kvällen blev en äldre kvinna mirakulöst helade i sina händer. Hon kunde inte böja sina fingrar, berättar Gabriella som bad för henne. Efter förbön kunde hon obehindrat böja sina fingrar och jublade av glädje.

Dawahon

Teamet fortsatte till en liten och trång ö mitt i havet mellan Cebu och Leyte. Dawahon har inget rinnande vatten och människorna bor trångt i små sjkul. Gränderna är inte bredare än knappt en meter. Ca 7000 personer bor på ön som inte är mer än ca 500 meter tvärs över. För 15 år sedan startade en församling här. Under teamets dag på ön samlades ca 200 barn till barnmöte på eftermiddagen, där även mat delades ut. På kvällen samlades  ca 500 människor på ett utomhussmöte och många tog emot evangelium. Kvällen avslutades med ett extra möte för församlingen med flödesbön och en extra portion uppmuntran till öns nyinstatta pastor.

Pastorskonferens

Under tiden startade Linda Berling upp pastorskonferensen i Cebu för ca 1000 pastorer från hela Filippinerna. Många uttryckte att de stod i svåra utmaningar i sina arbeten. Under konferensen fick de ny styrka och bra andliga redskap genom Lindas undervisning. Konferensen avslutades med förnyad överlåtelse till Herren att fullborda verket.

Slummen i Cebu

Innan hemresan gjorde teamet en heldag i slummen i Cebu. De besökte flera soptippar där många byggt sig hus av vad man hittat. Mitt i dammet och smutsen predikades evangelium med kraft. Många barn tog emot Jesus som frälsare och på ett av områdena hölls en fadderbarnsfest med matutdelning.

Invigning av hälsoklink

På soptippen i Lapu-Lapu har vi sedan tidigare byggt en hälsoklinik för att kunna erbjuda hälsovård mitt i slummen. Många har varit med och sponsrat och bidragit för att detta skulle bli möjligt. Tack till er alla!

Efter hemkomsten till Sverige är ingen sig lik längre, på ett positivt sätt. Alla i teamet har vuxit. Genom att  ta nya steg, vittna, predika och be har vi alla fått se Guds ingripande i människors liv. Tack Jesus!

Du kan vara me doch stödja det fortsatta arbetet i Filippinerna. Ge din gåva här, och märk inbetalningen Filippinerna.