Show translate page
Banner

Nu bygger vi klinik i Kolkata

28 jul, 2014

Arkens utvecklingscenter för flickor i Kolkata som började byggas 2009, har nu gått in i den sista fasen i byggnadsarbetet. Vi beräknar att kliniken kommer stå färdig vid årsskiftet.

Kolkatacentret från taket 2014

En ny övervåning byggs

- Under mitt besök träffade jag arkitekten, byggmästaren och David Prakasam vår samarbetspartner, berättar Göran Zetterlund som besökte centret i juni. Vi har nu påbörjat bygget av en övervåning som kommer att innehålla bland annat en klinik, sjukvårdsrum, kontor och rum för utbildning och livelihoodprojekt. Vi har knutit kontakt med organisationen Hope Foundation som kommer att hjälpa oss utveckla arbetet på kliniken.

Trädgårdsarbete

Vi bestämde att anlägga en gräsmatta på en yta av 600 m2. För 13 000 kronor ska marken bearbetas, det skall sås gräs, planteras 17 kokosnötspalmer, en häck skall planteras och en trädgårdsmästare anställas under fem månader för att sköta om nyodlingarna.
Vi har fått en del testresultat på vattnet och det verkar vara mycket bättre än vi trodde från början. Därför avvaktar vi tills vidare med inköp av vattenreningsanläggningen.

Flickorna spelar gitarr

- Det är underbart att få se barnen prisa Gud och be, berättar Göran. De ber varje dag för sina faddrar och andra dagliga behov. Flera av flickorna har blivit andedöpta den senaste tiden och vi uppmuntrar dem att använda de gåvor som de fått. När jag var där köpte vi in två bra gitarrer eftersom flickorna längtar efter att få lära sig spela intsrument. Vi började den första utbildningen via internet, och de lär sig väldigt snabbt. Två av flickorna studerar för närvarande grundläggande datautbildning.

Fyra flickor med ny gitarr

Kolkata flickor spelar gitarr

Nya flickor har anlänt

I juni kom två nya flickor till centret. Deras pappa lider av lepra (spetälska), mamman lämnade familjen för länge sen, och ingen av flickorna har gått i skolan tidigare. De har redan gjort sig hemmstadda, börjat skolan och trivs bra på centret.

Ge en gåva

Välkommen att ge ett bidrag till den sista etappen i byggprocessen och till utrustningen av kliniken. Använd Plusgiro 633 02 70 - 7 eller 90-kontot bankgiro 900 - 1934, märk inbetalningen "Kolkata"