Show translate page
Banner

Besök på utvecklingscentret i Kolkata

15 apr, 2014
Det var en intensiv vecka i slutet av februari då Göran Zetterlund och Anita R Broomé från missionsavdelningen besökte utvecklingscentret i Kolkata. Planen var att köpa inredning till de nya husen och gå på studiebesök hos andra organisationer för att bygga upp kontakter för det fortsatta arbetet. Gud var med och gav oss många jättefina kontakter. 

Många inköp

Det tar mycket tid att handla och det är sällan man hittar exakt det man vill ha. Det största kylskåp som fanns köptes in till flickhemmets kök och ett vitrinskåp för porslin och husgeråd. Det hade varit föreståndaren Elisabeths dröm ända sen köket byggdes och hon var överlycklig när det kom. Möbler till gästhuset, till kontoret och till föreståndarbostaden kom på plats under veckan. Dessutom inhandlades en hel del verktyg som alltid behövs när något ska fixas t ex en trappstege, skruvmejslar, en borrmaskin m m. Täcken, kuddar och sänglinne köptes in till gästhuset liksom husgeråd till det stora köket. 

Bygginspektion och samlingar med barnen

En hel förmiddag ägnades åt att inspektera lokalerna och tomten tillsammans med byggmästaren och föreståndaren Kalai Mani, och planera för den byggnation som återstår bland annat en klinik. Varje morgon klockan 6 hördes flickornas lovsång och bön, och en lastbil som kom med ny jord som flera arbetare hjälptes åt att sprida ut på tomten. I köksträdgården växte tomater, potatis och vitlök. På söndagen hölls gudstjänst på centret och en del nya familjer, ännu inte frälsta, deltog. Alla ville ha förbön. Tre kvällar i veckan kommer en grupp barn från området för att få hjälp med läxläsning. Vi hade samlingar med flickorna, en festkväll med god mat och en målarkväll då de med liv och lust målade sina drömmar om framtiden och skrev hälsningsbrev till sina sponsorer. Flickorna stortrivs och mår bra och gästhuset kommer att vara en välsignelse i framtiden. 

Flicka i Kolkata

Aktuella behov

Mycket arbete återstår på tomten, och invändigt är det en del ytterligare som behöver göras innan nya flickor kan flytta in. I det stora köket behöver en fläkt installeras och ett stort rostfritt arbetsbord köpas in. 

Aktuella insamlingsbehov
- En vattenreningsanläggning 60 000 kr
- En generator 50 000 kr
- Byggnation och inredning av klinik 350 000 kr
- En ny motorcykel 8000 kr
- Iordningställande av lekplats, parkering, gräsmatta och trädgårdsodlingar

Vill du sponsra hela gruppen flickor och den fortsatta utvecklingen - hör gärna av dig till missionsavdelningen på tel 08-588 840 20, eller e-post
mission@arken.org

Du kan följa utvecklingen på www.femme.se/barnhemmet 

Gruppbild Kolkata 2014