Show translate page
Banner

Många frälsta och helade i Kenya

21 jan, 2013

Många liv blev förvandlade

Under några veckor i månadsskiftet november/december 2012 besökte Abeba Russom och ett team från Arken Kenya. Det var den tredje konferensen som anordnades i samarbete med Richminster Christian Foundation och pastor Richard Wasike. Förväntningarna var stora!

Abeba i förbön Kenya 2012

Stora kampanjmöten hölls i Kwangamor och i Harambe. Dagarna innehöll både undervisning och träning av ledare och pastorer, förbön och på kvällarna utomhusmöten. Många tog emot Jesus som sin frälsare och församlingen i Kwangamor växte med nästan 50 nya medlemmar.

Kwangamor kampanj Kenya 2012 
I Harambe var gensvaret ännu större och kyrkan fylld till bristningsgränsen. Församlingen fick även uppleva motstånd från muslimer men Gud helade människor varje dag och gensvaret till frälsningsinbjudan var stort. Kvinnor och män, unga och gamla gav sina liv till Jesus genom kampanjen!

Abeba ber för deltagare i Harambe Kenya 2012

Projekt för hjälp till självhjälp

Arken har under 2012 förmedlat pengar till inköp av ett landområde som församlingen ska använda för odlingar till självhushåll. Nu besökte Abeba och teamet platsen ute på landsbygden en bit från Harambe tillsammans med församlingsstyrelsen. Marken är stor och bördig. Då beslutades att byggandet av staketet skulle prioriteras och det arbetet utfördes de första veckorna i december så nu är marken tryggad för stöld eller annan förstörelse. Det kom många nyfikna människor dit när församlingen arbetade med att inhägna marken. Teamet hade en liten samling där med predikan och flera gensvarade till frälsningsinbjudan! Så här skriver teamet:
- Vi är tacksamma för våra partners här i Kenya. De har gjort saker som övergår våra förväntningar. Vi har sett god utveckling i verksamheten.

Abeba med ko som köpts i Kenya
Teamet kunde konstatera att de hönor och kor som Arken hjälpt församlingen att köpa in, mår bra. Hönorna ger dagligen ägg till många föräldralösa och HIV-smittade barn. Teamet besökte även denna gång några av barnfamiljerna och delade ut kläder.

Asbjörn med barn i Kenya 2012

Församlingen har köpt in en maskin för att tillverka tegelstenar. De vill också starta och utveckla datautbildning. Andra behov är symaskiner, snickeriverktyg och byggmaterial.

Ge en gåva

Vill du stödja det fortsatta arbetet i Kenya kan du sätta in din gåva på Plusgiro nummer 633 02 70 - 7, märk inbetalningen "Kenya".
Välkommen att höra av dig till e-post mission@arken.org om du vill veta mera om projektet i Kenya!