Show translate page
Banner

Längtan efter mer passion och uthållig tro

16 jan, 2013

Konferensen Mot alla odds hade fokus på den lidande och förföljda kyrkan i världen. Helgen var fylld av stort allvar samtidigt som den förmedlade en längtan efter att söka Herren ännu djupare. Pastorsparet Goncharenko från Vitryssland och Dennis Ignatius predikade med stor brand. Peter Paulsson från Open Doors gav en lägesrapport om förföljelsen i olika länder.

I den Vitryska diktaturen har många kristna lidit förföljelse. Under helgen har vi haft besök av pastorer från två församlingar i Vitryssland som vet vad det innebär att leda församlingar i en diktatur.

Slava och Irina Goncharenko som är pastorspar i New Life, Minsk berättade öppet och personligt hur de mitt i förföljelsen valt att följa Jesus även om det skulle kosta dem deras liv. Tillsammans med församlingen har de fått se Guds under.

Under 5 års tid var de helt utan lokaler och måste träffats i skogen och på andra platser för gudstjänst. När de sedan äntligen fått köpa en gammal lada kom myndigheterna och ville ta deras kyrka (lada) ifrån dem. Då fastade och bad församlingen på 1 000 medlemmar och ett 100-tal tillbringade 23 dygn i hungerstrejk i kyrkan för att få behålla den. Det blev internationell uppmärksamhet kring församlingen i ladan och Gud gjorde ett under så att de mot alla odds fick behålla den.

De fick göra erfarenheten av att de kunde ställa sig på Guds specifika tilltal och löften och proklamera: "Ge tillbaka!"

Slava Goncharenko

Idag är församlingen cirka 1 500 medlemmar och växer stadigt. Förra året vittnade de för 230 000 människor i Minsk om Jesus genom personlig evangelisation och utdelning av traktat. 600 blev frälsta och är nu medlemmar i församlingen. 2013 är målet att vittna för 500 000 människor.

Irina Goncharenko predikar på kvinnomöte

Irina Goncharenko utgick från berättelsen om Rakel och Lea på kvinnomötet. Hon underströk vikten av att kristna systrar behöver stötta varandra och inte leva i konkurrens och jämförelse. Hur vi väljer att bemöta varandra påverkar barnens sätt att hantera sina relationer, något som kan ses tydligt i relationen mellan Josef och hans bröder.

Peter Paulsson från Open Doors

Under lördag eftermiddag berättade Peter Paulsson från Open Doors om deras arbete att hjälpa den utsatta och lidande kyrkan i olika delar av världen. I den senaste listan över de 50 mest utsatta länderna, låg Nord-korea i topp. Dit har Open Doors smugglat tusentals biblar till de kristna som längtar efter en egen bibel, trots att det är dödsstraff på att äga en.

Dennis Ignatius, som under större delen av sitt liv arbetat som ambassadör för Malaysia, tjänar nu som en Kristi ambassadör. I många länder hjälper han numera de kristna i utsatta situationer.

Dennis Ignatius

Dennis predikade om att fortsätta hungra efter Herrens närvaro i sitt liv och att fortsätta längre in relationen. Att söka för att finna.

Förbön Dennis Ignatius

På söndagens gudstjänst fortsatte han att tala om hur viktig varje troende är i uppdraget. Genom bibliska och egna exempel talade han om att det inte finns några ursäkter till att inte gensvara med hela sitt liv. Herren behöver oss alla för att möta människor med evangeliet. Många gensvarade till inbjudan till förbön vid dessa möten och stort allvar och överlåtelse präglade mötena.

Dennis Ignatius

På helgens sista möte avslutade pastor Slava med att utmana oss att vittna för en person om dagen- det är bara genom att dela Jesus med människor i vår vardag som vi får se att himlen befolkas.

Även Arkens dotterförsamling Church of glory of God har på många sätt fått kämpa för sin existens. Under en veckas tid har pastor Olga Levchenko varit på besök på Arken. Bland annat har hon tillsammans med Arkens missionsavdelning planerat för det fortsatta samarbetet med handikapporganisationen BelApDiMi där vi under snart 20 år sponsrat många familjer med funktionshindrade barn. Vill du bli fadder och stödja ett barn i Vitryssland klicka här för att läsa mer.



Tips! Beställ helgens undervisning i vår webbshop