Show translate page
Banner

Genombrottshelg med många profetiska tilltal

12 dec, 2012

Under helgen 7-8 december besökte Birger Skoglund Arken i konferensen "Genombrottshelg". Det var tre möten fyllda av profetiska tilltal och predikningar på följande teman:
*Tid för genombrott   *På helig mark   *Genombrottets härlighet

Insamling av medel till Sjöhamra gård var i fokus under helgen och de profetiska orden berörde också att Herren skulle visa sin härlighet genom verksamheten där, för högt uppsatta människor i samhället.

Stort tack

till alla er som gjort er delaktiga i insamlingen till Sjöhamra! Gud välsigne er!

 

Här nedan kan du ta del av ett utdrag från fredagens predikan och ljudfilen från hela den predikan:

Lyssna på ljudfilen

Predikan Birger Skoglund - Tid för genombrott

"Tänk inte på det som har hänt, Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen."
Jes 43:18-19

Jag är övertygad om att Gud i dessa sena dagar vill göra något verkligt nytt. Herrens Ande har visat mig det som är själva grunden för ett verkligt
genombrott. Det börjar en ny och välsignad tid. (Birger beskrev hur han fick se hur Herren skriver en historiebok och hur bladen vänds).

TID FÖR GLÖMSKA
Tänk inte på vad förr har varit, akta inte på vad som förr har hänt. Det är inte fel att tänka på vad Gud tidigare sagt och gjort. Tvärtom kan det fylla vårt hjärta med tacksamhet och glädje. Men Gud säger att allt i det förgångna fullständigt kommer att överglänsas av det verk han skall utföra genom Jesus. Men det är också tid att glömma misslyckande och tillkortakommanden i våra andliga liv. Nu är det tid föra oss upp på drejskivan igen. Han vill forma oss så att vi kan bli till nytta. Gud ger aldrig upp om oss!

TID FÖR ÅTERVÄNDANDE TILL GUD
Församlingen Arken har precis som alla andra församlingar har fått ett heligt uppdrag. Uppdraget att tjäna Gud och att förvalta nådens ord och Guds heliga löften vare sig det gäller frälsning för syndare eller helande av sjuka kroppar. Ofta har vi misslyckats i denna uppgift på grund av otro och tyvärr ibland också av apati. Men Herren står där med sina löften om att göra något nytt. Han vill ge oss ett hjärta av kött och blod istället för hjärtan av sten, Han vill ge oss av Josua och Kalebs Ande istället för de tio spejarnas pessimism.

TID FÖR HELIGA DRÖMMAR
Denna nya tid har redan brutit in över oss i Joels härliga bok: "Frukta inte, du land, utan fröjda dig och gläds, ty stora ting har HERREN gjort." Joel 2:21
Dessa nya tider är Den Helige Andes tid. Tider av vederkvickelse på alla områden. Jag drömmer om Den Helige Andes starka närvaro så att vi redan här och nu nu upplever Väckelsens klocka klämta för den nya tid som Herren har startat. "Fröjda er, ni Sions barn, var glada i HERREN, er Gud, ty han har givit er Läraren som ger rättfärdighet. Han skall låta rikligt med regn komma ner över er, både höstregn och vårregn som tidigare."

Guds kraft skall vara utgjuten på ett ännu starkare sätt än någon gång tidigare. Den andliga ödemark som kännetecknar vårt Sverige skall bevattnas av Den Helige Ande så mäktigt att alla försök att tämja dess kraft skall gå om intet. Det nya livet kännetecknas av profetior, syner och drömmar (Joel 2:28).
Vad drömmer du om min älskade vän? Eller har du slutat drömma? Denna helg är en helg där vi på nytt inte bara skall drömma utan vi skall finna att drömmen är sann.

TID ATT FÖRVERKLIGA VISIONERNA
Nu är det tid att bana väg i öknen. Nu är det tid för vattenströmmar i ödemarken. Låt oss be Herren om öppnade ögon. Nu vill Herren ge oss ett löfte och en dröm något som han är mäktig att infria och förverkliga. Men han vill att vi skall vara Hans medarbetare därför vill han låta den Helige Andes otämjda heliga ström välla fram med ny kraft och ny styrka. Vi har ofta velat begränsa denna kraft efter eget gottfinnande, men nu är det tid för en ny himmelsk flodvåg. Om vi tillåter detta skall Gudsordet på nytt bli avgörande på livets många svårlösta frågor. Ökenlivet kommer att upphöra och ödemarken skall blomstra. Det är först då som vi kan dricka ur Guds friska källflöden. Och det är först då som vi kommer att återfå de krafter som Herren har avsett för oss.

TID ATT FÖRNYAS I KÄRLEKEN
Låt mig ge dig ett oerhört viktigt ord från Jesaja 43:22-28. ”Men du, Jakob, har inte kallat på mig, du, Israel, har tröttnat på mig…"
Så här såg det ut ibland Guds Folk på Jesajas tid och så här ser det ut också i dag. Vad vi behöver i dag är att offra oss in i en böneväckelse. Vi behöver en ny kärleksvåg. Så att Herren inte behöver säga: ”Jag har det emot dig att du övergivit din första kärlek”. Men vi ser också av detta bibelord att det är Herren som förlåter oss. Detta gör han för sin egen skull. På grund av Jesu blod river han sönder skuldbrevet. Förnyad kärlek till Jesus och varandra.

Är du en av dem som tröttnat eller håller på att tröttna kom till Jesus denna kväll - Han skall ge dig ny kraft.

Är du en av dem som svalnat i din kärlek till Jesus kom på nytt böj dig vid Hans fötter som Maria gjorde en gång.

Är du en av dem som slutat älska Hans församling, kom tillbaka till den gemenskap du en gång hade.

Redan nu gör jag något nytt säger Herren. Märker ni det inte?

Passionen, Entusiasmen, Kärleken och syskongemenskapen skall förökas denna kväll.
--------------------------------

På lördagens eftermiddag hade predikan temat "På helig mark".
Utifrån berättelsen om Josua och Jerikos murar talade Birger utifrån följande punkter:

1. Genombrott behöver profetisk kraft.
2. Himmelsk strategi ger genombrott.
3. Genombrottets vägar är under.

------------------------------------------------
Det finns sex principer som utlöser Genombrottets härlighet (lördag kvällens predikan).

1. Lär känna Gud på ett personligt sätt
2. Lär dig uppfatta och förstå Guds befallningar
3. Tillbe Gud med rent hjärta
4. Tjäna Gud med villighet
5. Var trofast
6. Var frimodig och misströsta inte

Beställ helgens möten på mp3 via Arkens webbshop.