Show translate page
Banner

Bevara Ordet av helande

05 jun, 2012
Linda predikar på Helandesöndag maj 2012

HELANDESÖNDAG 2012-05-20

Helandesöndagens undervisning betonade denna gång vikten av överlåtelse. Gud vill hela oss, men vill vi ta emot helande? Faller Orden av helande i god jord i vårt hjärta eller får fienden stjäla helandeorden och tron på helandet på olika sätt. Det är viktigt att ha ett uppriktigt hjärta som inte bär på oförlåtelse. Vi är uthålliga även om vi inte ser helandets frukt omedelbart i vårt liv. Guds vilja är alltid att hela oss.


Pastor Linda talade i predikan om vikten att överlåta oss till Jesus, inte bara som Frälsare utan även som Läkaren. Vi behöver få tillgång till övernaturlig källa i Gud. Vi kan känna oss rädda inför att ta emot helande. Jesus vill hela alla, men han vill att vi är villiga att ta emot helandet. Jesus ville hela människor också i Nasaret,  men de ville inte ta emot helande. Han vill inte göra någonting om vi inte säger ”ja, tack Jesus”. 

Pastor Linda talade också om liknelsen om säden som är Guds Ord. Djävulen är vred över helandet och vill ta bort Ordet från helandet. Om vi inte tror på helandet, så har det hänt något med Ordet. Stenig mark beskriver prövningar. Vi ska inte ta emot dåliga diagnoser om sjukdomar. Vi tror på helandet oberoende av omständigheterna. Då växer vi och får djupa rötter.

Tistlar och törnar beskriver olika slags ogräs i våra liv. Bekymmer är de ogräs som hör mest ihop med helande och sjukdomar. Sjukdomar ger verkligen massor med bekymmer. Djävulen är bra att ljuga och slå sönder förtröstan på Herren, men tistlar kan inte komma när vi förtröstar på Herren. Den goda jorden beskriver tron. Vi vill inte tappa tron på det att Herren är vår läkare. 

Pastor Linda betonade även vikten av ett uppriktigt hjärta. Oförlåtelse kan öppna oss för sjukdomar. Djävulen ska inte få någon ingång i vårt liv. Vi bevarar Ordet i ett gott hjärta. Vi vill även vara uthålliga. Gud vill gå en uthållighetens väg för Han vill ha vårt hjärta och han vill ha relation med oss. Vi bär frukt i uthålligheten. Från Guds sida finns det inga obotliga sjukdomar. Vi ser med våra inre ögon en gudomlig hälsa.
- Gud är på din sida, ge inte upp även om det tar tid. Håll fast, Herren är din läkare, uppmanade Linda.

Helandesöndag i Församlingen Arken

Kvällen fortsatte med en gemensam proklamation att vi vill ha Jesus som vår läkare både för kroppen och själen; "Han som har besegrat döden och mörkret kan bota oss. Vi vill ha uthålliga hjärtan. Vi ber om nåd så att helandeorden kan landa till våra hjärtan."

Linda Bergling betjänar människor med Guds kärlek och kraft

Efter proklamationen kallade hon människor fram till förbön och Gud gjorde ett djupt verk i många människors själar och helade fysiska sjukdomar.