Show translate page
Banner

Vision från himlen – det mest dyrbara vi har

20 apr, 2012

Konferensen Vision från himlen startade fredag 26 augusti med mycket stark Gudsnärvaro under lovsången.
Pastor Linda Bergling inledde sin predikan med att berätta för alla nya bibelskoleelever att bakgrunden för att församlingen har namnet Arken är att det är en bild på uppenbarelsesplatsen för Guds härlighet – en plats där Jesus uppenbarar sig och han gör desamma gärningar i dag som han gjorde då han var här på jorden.

-Vi vill ha mycket lovsång på Arken, sa Linda. I lovsången uppenbarar Gud sin härlighet för Han tronar på våra lovsånger.

Linda fortsatte med att säga att Gud längtar efter att ha våra hjärtan att skriva sina visioner och drömmar i. -Vilka visioner Gud har, sa Linda. Han vill att alla skall bli frälsta, och samtidigt har han tid med varje enskild individ. Gud planterar drömmar i varje människas hjärta och han ser bortom det förflutna. Han ångrar aldrig sina gåvor och sin kallelse i en människas liv. När vi arbetar med drömmar i bön och värdesätter det som kommer från himlen går det från vision till verklighet. Det finns ingenting som är mer värdefullt än det som kommer från himlen, sa Linda och vi behöver bevara det – och det gör vi i smörjelsen. Nergrävda drömmar upplivas också i smörjelsen.

När vi får kontakt med Guds dröm kan vi se vår egen plats i drömmen. Visionen får sitt uttryck i något praktiskt som gör att Guds vilja sker. Josef blev en andesmord administratör som räddade hela landet och också sin egen familj och genom det hela det judiska folket. Han såg hur drömmen Gud hade gett honom blev verklighet.

Jag önskar att vi alla skall höra detsamma från himlen. När vi hör Herrens röst då förändras vi. Vi behöver se med andliga ögon som Paulus gjorde. Han lät aldrig omständigheter eller hot styra. Världen går mot sitt slut och allt kommer att skaka. Men vi skall inte skaka för vi ser med andliga ögon, proklamerade Linda. Det kommer en tid nu, sa Linda, när Gud reser upp sin församling för att bära hans härlighet och föra ut evangelium med mod och värdighet, så som Paulus gjorde. Paulus var så modig – han kompromissade aldrig för att slippa att lida eller för att rädda sitt liv.

Det beror på våra hjärtan om Gud kan visa mer av vad Han har på sitt hjärta, att vi får se Honom som han är, sa Linda. Vi vill vara med i Guds räddningsplan och leva i glädjen – modiga, medvetna och starka.

Mötet avslutades med bön om att det Gud har lagt i Församlingen Arken och i var och ens hjärta skall bli dyrbart så att vi förvaltar visionen och bli immuna mot krafterna som drar oss ut i världen och som gör att det Gud har lagt i våra hjärtan inte längre är dyrbart för oss. Det är bara det vi tycker är dyrbart vi kan överföra till andra, sa Linda.

Under lovsången ”Vi står på helig mark” böjde många sina knän och det var det en stilla hjärtats överlåtelse till Gud och gemensam bön om att Gud skall ge oss ny ögonsalva så vi kan se med andliga ögon och öron så vi kan höra Guds röst. Guds ljuvliga kärlek och frid fyllde Arken.

Lördag kväll inledde pastor Linda sin predikan med att säga att det är underbart att komma samman i Kristi kropp och ge tid för att älska Jesus i lovsången.  Gudstjänst handlar ju om att älska Gud och prisa honom. Det enda av det vi har gjort här på jorden som finns kvar i evigheten är lovsången, och utan lovsång blir det kristendom i egen kraft, sa Linda. Vi bereder en plats där Jesus får fortsätta att göra samma gärningar som då han var på jorden. Vi står sida vid sida i församlingen som skall vara en plats där människor kan komma när allt skakar i världen.

Vi bygger något som är större än oss själva och är delaktiga i det Gud vill göra. Djävulen är jätterädd för att vi skall höra något från himmelen och att vi också skall handla på det. Djävulen vill att vi skall se oss själv som gräshoppor – men vi behöver se oss själva som dem vi verkligen är, nämligen kungar och präster i Guds rike och att genom församlingen är Gud närvarande på jorden. Han är med oss och ingenting kan stå honom emot. Var än vi går måste mörkrets makter böja sig. Gud talar och nu rustar han sitt folk – för en tid som denna – de sista tiderna. Gud är en Gud i himmelen och en Gud på jorden, proklamerade Linda.

Gud sa till mig i dag: ”Tiden är över för det hemliga andliga livet!” Vi skall träda fram och vi böjer oss inte för några avgudar eller hot – vi fegar inte ut även om det betyder fara för våra liv – som det var för drottning Ester då hon trädde fram i smörjelsen inför konungen för att rädda sitt folk.

Gud vill, genom att vi förvaltar den himmelska visionen i våra hjärtan, ge församlingen position, inflytande och påverkan, sa Linda. Tider skall komma när Guds härlighet skall vila över Guds församling och vi skall få favör i media och myndigheter. Men vi kan inte träda fram för världen om vi inte först har varit inför Guds ansikte.

Linda uppmanade att läsa om de sista tiderna i Matteus kapitel 24 och i Lukas kapitel 21 och hon ställde frågan ”Vad händer med oss, när detta händer?” Då skall vi vara kanaler för Guds kraft och härlighet i stormen av bedrägeri. Fienden har sått medan vi sov, men nu vaknar Guds folk. Vi kommer att bli hatade för Jesu namn, men vi skall predika så alla får höra evangelium, för krig, jordbävningar och svältkatastrofer kommer inte att kunde hindra att evangelium predikas, sa Linda. Vi rätar på oss och lyfter våra huvuden och är stolta över att vara Guds folk som det står i Lukas 21:28. 

Jag tror att Guds folk behöver avstå från alkohol, för många  i dag har alkoholproblem, sa Linda. Vi uppmanas i Lukas 21:34 att inte berusa oss eller dricka oss fulla. Vi vill i stället dricka av den helige Ande.

Det är viktigt att vi nu också kopplar ihop med Guds ekonomi så att vi inte är rädda och får fruktan när världens ekonomi rasar ihop. När apostlarna var modiga kom Guds kraft och smörjelse över församlingen.

I dag skall vi be om smörjelse till mod, sa Linda. Vi vill ta emot smörjelse från Herren så vi inte tvekar att träda fram. Våra liv har en mening och vi lägger undan allt som hindrar. Nu är det kul att leva, sa Linda. Det börjar röra på sig. Mod går före synlighet och upphöjelse, sa hon, och vi ber -Smörj mig Gud, ge mig mod. Smörj våra hjärtan Gud, så att vi inte backar.

Många gensvarade och kom fram till förbön. Gud var mäktigt närvarande och många dansade också inför Guds ansikte i kärlek och tillbedjan till Honom.