Show translate page
Banner

Vi vill inte släcka Anden

20 apr, 2012

Söndag 5 juni 2011 predikade Linda Bergling om den helige Ande. Här följer en sammanfattning av vad hon predikade.

Vi har en längtan efter ännu starkare närvaro av den helige Ande bland oss och i våra enskilda liv. Vi vill vara brinnande i anden så den helige Ande kan brinna med allt starkare eld i våra liv i denna världen.


I 1Tessalonikerbrevet 5:19 säger Paulus till oss ”Släck inte Anden”. Mörkrets makter vill släcka Anden i församlingarna. Släcks Anden är det som att tappa kompassen. Det blir svårt att flöda i den helige Andes nådegåvor, och vi behöver nu i den här tiden särskilt gåvan att skilja mellan andar.

Jesus brann av nitälskan för Herren och i Johannesevangeliet 3:34 säger Jesus att Gud ger sin Ande utan att mäta – att Gud vill ge mer och mer. Men Gud behöver att vi välkomnar den helige Ande, att vi längtar efter elden. Gud begränsar inte Anden – jag tror det är vi som håller tillbaka. Lewi Petrus sa: ”Det är bättre att det kokar över, än att det inte kokar alls.”

Allt Anden gör visar på Gud och vem Han är. Vi behöver en utrensningsperiod, så det rena vattnet får flöda. Gud ger inte allt på en gång – han ger en bit i taget. I Hesekiel 47 ser vi mannen med mätsnöret, som är Jesus. Vi vill ut i vattnet och längre än till höften. Jag vill vara bland dem som vill ha MER av allt.

Vi lägger undan det naturliga. Vi vill ha vår styrka i Guds Ord – den osynliga kunskapen som är trons vandring, inte i världens kunskap. Människor blir inte berörda av religion, människor behöver bli berörda av den helige Ande.

Linda uppmanade till att låta Gud ge oss slaget på höften så att Gud kan få all ära, så världen kan få se det övernaturliga. Vi är totalt beroende av smörjelsen och den helige Ande. Vi behöver få erfarenhet på riktigt vem Gud är och lita på att han är trofast. Gud tvingar dig inte - vi behöver var och en säga JA till denna process.

Det var mycket stark Gudsnärvaro och många blev djupt berörda då Linda kallade fram till förbön för dem som önskade att gå ut på djupare vatten – att ta steg med Herren – att först kasta bekymmer och oro på Herren – allt vad det naturliga säger; hälsa, ekonomi och omständigheter och i stället tänka Guds tankar.