Show translate page
Banner

Tungan har makt över död och liv

20 apr, 2012
Söndag 15 maj 2011
Linda Bergling inledde sin predikan med att läsa från Ords 18:21: ”Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt” .

Hon sade att vi frivilligt behöver överlåta vår tunga till Gud så att den tyglas av honom. Vi önskar att Gud skall tala genom oss, med liv och läkedom till människor. Vi vill inte att baktalarens ord skall vara läckerbitar, vi vill att Guds Ord skall vara läckerbitar i våra liv. Vi som är kungar och präster önskar inte att djävulen skall lägga negativa ord i vår mun.
- Bitterhet kan förgifta en hel församling, sade Linda. Vi har 30 bönerum på Arken – töm ut negativa saker där. Be om förlåtelse och rening i Jesu blod, om det behövs. Vi vill gå helgelsens väg, helga och tygla tungan och avvisa negativa och kritiska ord.

Linda uppmanade församlingen att tala mycket i tungor.
- Det är ett bra sätt att tygla tungan, sade Linda. Vi förvaltar Guds Ord och vi önskar att det skall vara en öppen kanal mellan Guds folk och himlen. Gud har något på gång och han har gett oss ett gemensamt språk, tungotalet.
- När vi ber i tungor får vi enhet i anden oavsett kultur och ras och ingenting skall vara omöjligt för oss, proklamerade Linda. Vi älskar Guds Ord och den helige Ande hjälper oss att tala i enlighet med Ordet. Vi vill ha höghet och excellens ibland oss, så Gud kan uppenbara sin härlighet mitt ibland oss.

Pastor Linda inbjöd till förbön och många kom fram som önskade att deras tunga skall vara som en eld som tänder kärleken och passionen till Jesus, och att tala framtidshopp och tro till andra människor.