Show translate page
Banner

”Maning till uthållighet”

20 apr, 2012

Lindas predikan söndag 19 juni 2011

Linda predikade om att vi behöver lägga av varje börda om vi skall springa vårt lopp i mål – för det är ju ingen idé att ge upp efter vägen.
- Vi vill ha vår segerkrans från Jesus, och jag tror Jesus kommer snart igen, sa Linda.


Vi har ett härligt lopp framför oss och Herren är mäktig att föra oss i mål. Vi låter oss inte skrämmas av motståndarna – varken av människor eller mörkrets makter som säger ”ge upp” – vi vill fortsätta att ha målet i sikte, fästa blicken på Jesus och fortsätta ha blicken på honom. I kyrkohistorien ser vi många människor som inte gav upp, och de kan vara en inspiration för oss att vara uthålliga.
Gud vill lägga ner en iver i våra hjärtan och det kan vara vissa saker som vi behöver lägga av. En idrottsman som vill vinna slarvar inte med sin träning. Vi har ett mycket högre mål i sikte än idrottsmän och det behöver synas att vi är villiga att lägga undan saker, försaka saker.


Först lägger vi av synden som snärjer. Vi lägger också av djävulens smälek – tunga bördor från vårt gamla liv annars kan vi inte inta det nya livet som nya skapelser. Vi är huvud och inte svans – vi springer loppet som segrare. Vi lägger också av bördan av lagiskhet – oket som säger att vi är älskade av Gud för det vi gör. Vi är redan älskade av Gud – vi har redan Guds bekräftelse. När vi ser vad Jesus har gjort för oss, då får vi elden till att tjäna Gud på rätt sätt och i tacksamhet. Gud har inte tänkt att vi skall bära någon börda – den har Jesus redan burit.


Det är också viktigt att vi springer loppet tillsammans med dem som vill springa, att vi säger ”Jag måste gensvara till Gud”. Dem som vill springa, men inte kan, dem bär vi, sa Linda. Vi fäster blicken på Jesus och ser på omständigheterna tillsammans med Jesus.

Pastor Linda bad en kollektiv bön där var och en fick lägga sina bördor hos Herren, synd, negativa tankar och det som hållit en fången. Många gensvarade då Linda inbjöd till förbön för att inta det nya livet – att starta en ny etapp med smörjelse, ny kraft och ny kärlek till Jesus och mötet avslutades med stor glädje och dans inför Herren.