Show translate page
Banner

- Vad är evangelium?

20 apr, 2012

Söndag 23 oktober 2011

Linda Bergling inledde söndagens predikan med att ställa frågan: Vad är evangelium? Evangelium betyder glatt budskap, det är ett glatt budskap om en person – Guds egen Son, himmelens älskling. Evangelium är Jesus och att han har försonat varje människa med Gud.

Fördomar gör att man inte ser det goda, sa Linda. När evangelium predikas skall människorna bli glada för evangelium svarar på alla frågor människor har om varför det är så mycket krig, nöd, hat och ondska i världen. Alla mäniskor kan se att något har gått väldigt sönder – det kallas för syndafallet – då relationen mellan människorna och Gud gick sönder. Och det gör att människor känner sig ensamma och ovärdiga – det finns ett hål i själen som inte kan mättas av andra människor, av pengar, av ett bra jobb eller av något annat – bara Gud kan mätta oss på insidan. Vi är alla skapade till en djup kärleksrelation med Jesus, och om vi inte hittar den blir allt bara tomhet.

Nu börjar människor att prata om Gud igen – att han finns, men det är väldig skillnad på att tänka att Gud finns och att få den återupprättade kärleksrelationen med Jesus där vi vet att vi är fullt ut älskade, rättfärdiga, trygga, och inte behöver prestera inför Gud. Evangelium handlar om en person, Jesus, evangelium handlar inte om moral. Moral handlar om frukt av vår relation med Jesus. När vi tar emot Jesus i våra hjärtan får vi liv från Honom och det flödar ut – det gör att vi prioriterer annorlunda än tidigare – vi älskar Jesus och gör andra val än förut. Genom evangelium har liv och rättfärdighet förts in i världen och vi älskar livet. Guds härlighet har återvänt till jorden.

Linda berättade om hur hon, som vänsterradikal med fördomar mot kristna, upplevde hur Jesus inte alls nämnde smutsen i hennes liv när hon sa JA till honom, utan istället sa :”Jag älskar dig, Linda”. Hon tog emot Jesus när hon såg andras kärlek till Jesus och deras tillbedjan.

I dag söker människor desperat för att veta sin framtid i spådomar, tarotkort etc. Men det är Jesus som är herden – det finns ingenting vi möter på av svårigheter som Jesus inte har segrat över. Jesus är vår frid, vår trygghet, vår helare, vårt beskydd. I honom finns frihet, läkedom och upprättelse och vår framtid.

Himlen har öppnats uppifrån och ner, sa Linda, och du kan ta emot. Himlen är öppen, kom hem! Evangelium är inte ord, det är kraft. När vi möter Jesus blir vi aldrig besvikna. Vi förundras över hans kärlek och nåd. När vi tar emot Jesus i våra hjärtan går vi från mörker till ljus.

Många gensvarade när Linda kallade fram till förbön om en ny uppenbarelse av Guds kärlek – att var och en skulle få erfara en ännu djupare kärleksrelation – att den Helige Ande skulle tända den första kärlekens eld i varje hjärta. Linda flödade sedan i mycket specifika kunskapens ord om kroppsligt helande.

Guds kärlek och helandekraft var starkt utgjuten till kropp och själ. Det var ett ett starkt profetisk flöde i lovsången och kollektiv betjäning i bön.

I caféet efteråt var det vittnesbörd på Speaker’s corner, musik och trevlig gemenskap.