Show translate page
Banner

- Jag tror varje kvinna är skapad att göra stordåd för Gud

20 apr, 2012

Omkring 150 förväntansfulla kvinnor från olika sammanhang var samlade lördag 24 september i Tabernaklet i Bergen, Norge för att bli inspirerade av Linda Bergling att gensvara till Guds kallelse.

- Gud reser upp kvinnor nu som vill tjäna Gud, sa Linda. I dag vill vi förnya kärleksrelationen till Jesus och drömmar skall blåsas liv i på nytt. Vi har behov att möta Gud och bli betjänad av Honom, sa Linda. Vi är skapade av Gud till hans avbild och att älska Honom i en kärleksrelation, sa Linda. I syndafallet gick denna relation sönder och många kristna lever fortfarande med en söndrig Gudsrelation för de vet inte vem han är. Djävulen säger vi kan bli som Gud UTAN Gud – det kan vi inte. Det är därför österländsk andlighet blir som att resa på bröllopsresa utan brudgummen. Vi behöver att relationen med Jesus upprättas så att våra behov kan bli mättade av honom – vi kan inte mättas av andra människor, församlingen, arbete eller något annat.

Vi tror på Guds helande kraft. Det flödar helande i kärleksrelationen med Jesus – kärlek, hälsa, frid och drömmar. Om andra faller, så följer vi Jesus – vi följer inte människor – då blir vi besvikna. Jesus är en person vi kan ha en djup kärleksrelation med – Jesus är ingen metod för helande.

Vi ser maktkamp och kamp mellan könen över hela världen. Feminismen har sett oket, men vi vet att oket redan är brutet . Vi lever i den frihet Jesus har vunnit för oss – genom korset för han oss tillbaka till tiden innan syndafallet och män och kvinnor ger varandra utrymme att tjäna Gud, medvetna om att vi redan är älskade av Gud. Vårt värde är inte genom vår tjänst.

Jesus bor i våra hjärtan, men många gånger lever vi som om han inte gör det. Han längtar att få uppenbara sig i våra liv – Hans kärlek driver ut all fruktan och sjukdom. Genom Jesu sår är vi helande – det kan krocka i huvudet, men det krockar inte i våra hjärtan. Allt i våra liv skall ära Gud. Det som står i vägen för att du skall tjäna Gud – lägg bort det, sa Linda. Vi blir inte bittra, hårda eller stänger oss. Vi vill ge vårt gensvar till Herren. Allt vi har kommer från Gud. Vi behöver få bort alla begränsningar som hindrar och låter kärleken till Jesus vara drivkraften i våra liv.

-Jag ville bygga – jag hade det i mitt hjärta, sa Linda. Jag fick inte mycket uppmuntran, för då var det inte många kvinnor i tjänst. Jag läste i 5 Mos 28 att jag var välsignad. Människor sa att jag kunde inte tjäna Gud – jag hade för dålig fysisk hälsa och var ensamstående mamma. Men jag talade ut ”Jag är välsignad med all den himmelska världens andliga välsignelse!". Detta handlar inte om könskvotering och vi kan inte bli allt, men vi kan bli allt det som Herren har kallat oss till. Jesus har öppnat himlen – inte vi. Jesus har uppfylld alla bud genom sin kärlek. Gud reser nu upp orädda män och kvinnor för att tjäna tillsammans.

Linda bad kollektv bön om att underordna oss varandra och ge utrymme för Jesus, i våra relationer och äktenskapet att låta elden brinna allt starkare i våra hjärtan.

***

Linda inledde efter lunch med att säga: -Bästa frukten jag kan få av mitt livs arbete är att du älskar Jesus och tjänar honom.
Det finns ett hjärtas överlåtelse med agape-kärlek som drivkraft. När Gud frågar mig ”Älskar du mig”, då vet jag att Gud vill dela sitt hjärta med mig – han behöver engagera sitt folk – Han för in sin kärlek i våra hjärtan och frågar ”Älskar du mig?” Det börjar med att vi tittar oss omkring och ser om någon behöver bli betjänad . Vi behöver lägga ner våra liv och säga JA, då står vi fast och ger inte upp.
Gideon hade många komplex, men Gud ville visa Gideon att det var genom Guds kraft striden skall vinnas. I det naturliga kan det se omöjligt ut, men Gud ger oss seger när vi låter Jesus vara FÖRST och låter kärleken till Jesus vara vår drivkraft.

Jesus vill föra oss till en mötesplats med Honom där vi möter hans kärlek. Om vi inte är helade i själen slår djävulen till och vi faller. Det har stor betydelse att vi låter Gud beröra oss på djupet av vårt innersta. Vi behöver bli helade inifrån. Vi kan inte tjäna Gud och ha tomhet på insidan.

Vi säger nej till all uppblandning med andra religioner. Kräv att få veta vilka rötter en metod har – hur det används i ursprungsreligionen. Gud vill ge dig känslig ande. Jesus skall ha vår odelade kärlek – Han är vår brudgum. Vi behöver bevara elden och kärleken i våra hjärtan. Det finns ingenting annat med mer värde än att följa Jesus. Jag tror varje kvinna är skapad att göra stordåd för Gud, sa Linda.
Vi i Norden vill följa Jesus med passion, överlåtelse och låta vår tillbedjan blir synlig. Vi predikar evangelium och då stadfäster Gud sitt Ord med under och tecken och Jesus får all ära.

Vi går in i tider nu när Guds härlighet sänker sig över hans folk. New Age kommer att mista sin kraft när Guds härlighet flödar genom oss. Vi tar med allt vi är och har, våra familjer, våra jobbar och tjänar Jesus. Vi väljer det som är gott och vågar tro på förlåtelsen och nåden. Det viktigaste är att bevara våra hjärtan.

Linda flödade i kunskapens ord och profetiska tilltal och många kom fram till personlig betjäning. Kärlek och frid flödade från Guds hjärta och många blev djupt berörda.

Vittnesbörd


Det har varit en tid nu när Jesus har dragit mig närmare till sig. Detta möte var back to basic – till den första kärleken där ingenting kommer emellan Honom och mig. Jag fick ett nytt möte med min brudgum.
Kari-Mari

 

 

 

Linda är ett föredöme att stödja alla kvinnogrupper. Många kvinnor kom hit för att lyssna till Linda och det har varit väldigt gott. Vi drogs nära till Jesus och det övernaturliga blev så naturligt.
Anne Halvorsen Jesuskvinner, Bergen

Vi är mycket tacksamma för att Linda ville komma till Bergen och vi hoppas att hon vill komma tillbaka. Det har varit en underbar atmosfär denna dag och många blev berörda av undervisningen och förbönen.
Ella Ystebö – Jesuskvinner, Bergen