Show translate page
Banner

Kasta dina bekymmer på Herren

18 apr, 2012
Sammanfattning av Helandesöndagens predikan 13 november med pastor Linda Bergling.

Pastor Linda predikade om att tron på Gud, gör att bekymmer inte har någon plats i vårt liv. Hon hade Abraham som ett exempel på trons människa. Vår tro växer, när vi hör Guds tal genom Ordet. Gud behöver höra trons gensvar från oss. Har vi liten tro, så kan Gud ge oss trons gåva. Tron är en överlåtelse till Gud; "Jag litar på Dig Jesus. Jag litar på det Du har sagt." När vi åkallar Herrens namn, så börjar vi tacka istället av att man skulle upprepa samma bön gång på gång. Vi kommer till konungarnas Konung och herrarnas Herre. Han vill höra vår röst med överlåtelse och tro på honom. Gud vill uppenbara sig för oss som Herren vår läkare. Han längtar efter att få vara vår läkare och vi ser det genom att det Nya testamentet är fullt med mirakel. Överallt där Jesus gick så helade han och han är likadan idag.



Efesierbrevet 2:1-9 talar om vår ställning med Jesus i den himmelska världen. Jesus sitter på Faderns högra sida. När vi sitter med Jesus i den himmelska världen, så får vi ett rätt perspektiv. Har vi mycket bekymmer i vårt liv, så betyder det att vår tro mår dåligt. Vi försöker då kontrollera vårt liv i egen kraft. Bekymmer är en indikator för vår tro. Matteus 6:25 uppmanar oss att inte bekymra oss. Vi kan börja producera bekymmer. Bekymmer är en destruktiv kraft som vi inte vill låta påverka i vårt liv. Bekymmer drar kraft ifrån oss, det ger oss inte någonting bra. I nödens stund ser jag var mina tankar är - om tankarna går till Gud eller inte. Gud har gett oss makt att trampa på fienden. Vi har auktoritet, men reagerar vi med oro och ångest eller negativa tankar till olika saker i vårt liv? Vi kan tacka nej till negativa tankar. "Herre, föröka min tro."

Vi kan börja kasta våra bekymmer på honom. Gud har omsorg om oss. Han vet vad vi behöver. Vi skall böja oss under hans mäktiga hand. Vi litar på Gud och kastar våra sjukdomar och bekymmer på honom och de lämnar oss på en gång. Vi behöver inget utnötningskrig. Utnötningskriget medför bekymmer och det har sin källa från djävulen. Vi är inte ansvarslösa när vi kastar vårt bekymmer på Herren. Vi behöver få Jesu perspektiv och det är samma sak som att kasta bekymret på honom. Bekymmer är en glädjetjuv. Vi behöver en relation till Herren där vi får berätta all vårt bekymmer för honom. När Guds frid fyller oss så finns ingen plats för bekymmer. Guds frid bevarar våra hjärtan och våra tankar i Kristus Jesus. Herren kan ge en trons gåva om vår tro är svag. Han kan lyfta oss över alla omständigheterna. Han är på vår sida. Han älskar oss.

Pastor Linda betonade också vikten av att vi tar hand om vår andliga näring dagligen. Gud talar varje dag och vi behöver en levande relation med Gud. Det räcker inte att jag hört Gud för en vecka sedan eller för fem år sedan. Vi behöver ny mat i det naturliga hela tiden och likadant är det med det andliga livet. Vi behöver äta Guds Ord varje dag och be att den helige Ande öppnar Ordet. Tro är en dagsfärsk vara. Vi behöver inte ha timmar varje dag för bön, men man behöver ha ord i vårt liv lite grann varje dag så att tron skall hålla sig vid liv. Den helige Ande återupplivar Ordet i vårt inre och ger oss en glad tro.

När hon talade om kroppens helande så betonade hon vikten av att vi överlåter våra kroppar till Gud. När vi frambär våra kroppar till honom, så vet vi kanske inte själva vad vi behöver just då, men Han vet. Vi erkänner honom som vår källa när vi frambär våra kroppar till honom. Vi behöver inte neka att vi har sjukdomar eller andra problem. Människan kan ta emot helandet på flera olika vägar, men vi behöver vara säkra på att helandet kommer från Gud. Vi måste gå via Gud, Gud är vår källa. Gud vill veta vad vi önskar. Vi får önska stora och små saker. Guds löften är att fylla vår önskan. Vi får önska från Gud genom åkallan, bön och tacksägelsen.



Efter predikan bad Linda mötesbesökarna att formulera sina bekymmer inför Gud och därefter uttrycka sina önskningar till Honom. Förbönsstunden utgick sedan från tacksägelsen över att Herren vill gensvara till våra önskningar.