Show translate page
Banner

- Vi har en helig himmelsk kallelse

18 apr, 2012

Helandemöte med Linda Bergling 16 november 2012 efter Helandedagar.

”Vi har en helig och himmelsk kallelse. Var rädd om och bevara det som har kommit från himlen i era hjärtan”, sa Linda då hon inledde sin predikan. Ibland ser vi inte hur dyrbar Jesus är och hur dyrbar vår kallelse är, fortsatte hon.
Vi behöver be den helige Ande ge oss rätt bild av Gud så vi inte tycker att det är kravfyllt att vara använd av Gud.

Vi är utvalda av Gud med en himmelsk kallelse som har gett oss ett värde, sa hon, så vi gör inte vad som helst med det vi har fått från Gud. Gud ropar –”Gör er redo! Kom, allt är förberett!” Gud har inbjudit oss till bröllop inte till ett slaveri och vi får utrustning från himlen. Vi tackar Gud för nåden att få tjäna Honom, sa Linda.


Vi vill inte vara på väg någon annanstans än in i Guds kallelse för våra liv, proklamerade Linda. Många är kallade, men få är utvalda, det vill säga – få låter sig utväljas. Djävulen hatar det vi har fått från Gud och han försöker få människor ur kallelsen. Hans mål är att bryta ner vår tro och stjäla kallelsen, för bara det som kommer från himlen övervinner världen.

Vi vill vara ivriga på att göra utkorelsen fast och sätta Jesus och hans vilja på första platsen i våra liv. När du värdesätter din kallelse kommer andra också att värdesätta din kallelse, så i kväll vill vi be om att få öppna ögon så vi kan se att vi har fått en himmelsk kallelse och vilken dyrbar skatt Jesus är, sa Linda.

Linda smorde först Helandedagsgästarna med olja och hon bad för var och en att Gud skulle befästa deras kallelse och sedan blev det bön för kroppens och själens helande.