Show translate page
Banner

- Det är vackert med hjärtats lydnad

18 apr, 2012
Predikan av Linda Bergling 4 december 2011

Lydnad är vackert och viktigt för Gud, sa Linda. Herren säger att vi skall föra alla fåren till trons lydnad, det vill säga till hjärtats lydnad. Vi behöver alla pröva oss själva om det är områden i våra liv som vi behöver lägga under trons lydnad. Vi har ingen fördömelse i detta, vi springer till Herren och ber Honom ta itu med detta.

Vi vill inte att förbjuden frukt skall smaka gott – det skall vara avskyvärd för oss, fortsatte Linda. Verklig lydnad hör ihop med kärleken till Gud och Guds Ord, sa hon. Vi lever nu i en tid med mycket olydnad, men vi önskar att lydnaden skall komma från hjärtat. Frukten av lydnad är kärlek, helgelse och auktoritet, sa Linda. Vi kan inte näpsa olydnad i andras liv om vi inte själv har kommit under Guds lydnad. Då kommer också under och tecken ske.

Det är Gud som behöver vara nummer ett i våra liv – och vi kan alltid vända tillbaka och låta Honom bli nummer ett och lyda Guds Ord. Detta handlar om hjärtats lydnad – inte något på ytan. Lydnad ger inflytande och auktoritet och mörkret måste böja sig.

Linda avslutade sin predikan med att säga att nu kan du fråga Gud om det finns områden i ditt liv som inte är under Guds lydnad – områden som själ, kropp, relationer, ekonomi, böneliv, orenhet, matvanor, dvs alla områden.
Vi behöver förstå att det finns en kollektiv lydnad i församlingen.

– Vi böjer våra knän så att de som ännu inte känner Jesus ser att vi älskar Herren, sa Linda.

Hon avslutade med kollektiv bön och flödade i kunskapens ord om områden som behöver läggas under trons lydnad.