Show translate page
Banner

Helandekonferens för alla åldrar

02 apr, 2012

Återigen anordnades konferensen Jesus helar och upprättar, med fokus på förbön och betjäning för både kropp och själ. Även barnen och ungdomarna hade sina parallella konferenser, med lovsång, undervisning och förbön.



Under helgen predikade värdpastorerna Gunnar och Linda Bergling. Det märktes att de förkunnade inom ett område som de själva praktiserar och ger utrymme för i församlingen.



- Jag är så fascinerad över våra pastorer! Trots att jag hört dem under så många år, så upplever jag hur det hela tiden blir starkare och mer uppenbarelse över Ordet. Predikningarna var fantastiskt bra, säger Anita Björk, äldste och ledare för helandetjänsten i församlingen.

Fredagskvällen inleddes med lovsång och kör, ledd av Christina Tärnroth, musikdirektor i Församlingen Arken. Under kvällen sjöng de bland annat sången med texten: "Let the weak say: I am strong...." Herrens Ande kom och betjänade många genom lovsången under helgens möten.

Pastor Linda predikade på fredagskvällen om hur Paulus blev upprättad. Mitt i hans vrede och iver att förfölja de kristna mötte Jesus honom med sin kärlek på Damaskusvägen. Hans liv blev fullständigt förvandlat. Människor lät sig betjänas för att ta emot helande för själen,  bland annat för känslor av utanförskap och förkastelse.



Lördag förmiddag fick mer än 100 personer betjäning genom den så kallade flödesbönen, där musiker fanns på plats för att flöda med smörjelsen. Samtidigt kunde cirka 40 personer få ett personligt förbönstillfälle i ett avskilt bönerum. Många upplevde Guds närvaro och ingripande på ett påtagligt sätt.



Efter lördagskvällens möte, var det releasekonsert för nya skivan "Du är nära" med sånger skrivna av Christina Tärnroth. Skivan har en innerlig ton och ett akustiskt uttryck som uppskattades av många.

Hela helgen präglades av mycket förbön och där pastorerna betjänade tillsammans med ett stort förbönsteam. Läs vittnesbörd från helgen.

Under lördag eftermiddag var det många som gensvarade till pastor Gunnars förkunnelse om kroppens helande. Ben växte ut och smärtor försvann.

Barnen hade också en mycket härlig konferens, parallellt med de vuxnas. Temat för denna gång var: Jag och mitt hus vill tjäna Herren.

Med lite tid för lek, fika och pyssel....







Ungdomarna hade sin egen konferens, där ungdomarna själva höll i lovsången.

Utöver ungdomsmötena, gavs även tillfälle till förbönssamtal och flödesbön för ungdomarna. Och härlig gemenskap förstås....