Show translate page
Banner

En innerlig och nära lovsångsskiva

23 mar, 2012

I dagarna lanseras skivan "Du är nära" - en samling med lugna och stilla lovsånger. Lördag kväll under helandekonferensen blir det releaseparty. Ett party där det ges utrymme att söka Gud och finna honom.

- På förra releasepartyt var det fullt ös. Detta blir tvärtom. Det ska vara så stilla som möjligt. Det ska vara ett nära och intimt möte, en stillsam och härligt stund där man är på knä och man söker Gud. Det är vad vi förväntar oss, säger Juuso Savolainen och Christina Tärnroth.

Skivan är producerad av Juuso Savolainen och tanken är att den ska vara innerlig.
- När man lyssnar på skivan ska man verkligen känna Guds närvaro och att Gud är nära. Den förra skivan, "I Hans härlighet", var mer elgitarr och full fart. Denna är motsatsen, väldigt avskalad och helt akustisk, säger Juuso.

Christina Tärnroth har skrivit all text och musik och är även med och sjunger på skivan.
- Församlingen är inne i ett skeende av att komma nära Gud. Vi har haft två konferenser efter varandra med det syftet. Vi har varit och är inne i en "kom nära"-period. Därför känns det som rätt tid, berättar hon.

En av titelspåret föddes ganska nyligen hemma i köket hos Christina.
- Sången "Du är nära" kom till när jag hade varit inför Gud och låg på knä hemma i köket. Jag kände att Gud var så nära. Han kom in i köket och var där. Då kom: ”Du är nära, du är nära”. Efteråt satt jag mig vid pianot och sjöng den, berättar Christina.

"Du är nära" är en skiva som man inte sätter på när man vill få fart och liv utan mer en stillsam stund.
- Jag skulle kunna tänka mig att man sätter på den i bilen och stillar ner sig lite grand eller när man ska lägga sig eller när man är sjuk, säger Juuso.
Även lördagens releaseparty förväntas bli stillsamt.

Christina har ansvar för lovsång på Arken. Hon har varit på Arken sedan 1997 och började leda lovsång i församlingen ganska omgående. Hon har tidigare gått på musikhögskolan.
Juuso går tredje året på bibelskolan och Christina är hans handledare. Han uppdrag är att vara lovsångsproducent under året.
Övriga musiker och medverkande på skivan är från Arkens olika lovsångsteam.