Show translate page
Banner

Villighetens ande – för ut ur begränsning in i det övernaturliga

01 mar, 2012

Söndag 26 februari läste pastor Linda Davids bön i Ps 51:14 till inledning på sin predikan. Den bönen visar hans villiga hjärta och är en bön om att Gud skulle hålla honom uppe med en villig ande.
-Jesus sa också ”Jag vill” och jag har aldrig upplevt att den helige Ande är ovillig eller sur, sa Linda.

Villigt hjärta
Hon predikade om att ett villigt hjärta inte handlar om den egna förmågan att göra saker. Det handlar om hjärtats inställning av att säga JA innan man frågar HUR.
-Då kommer vi in i det övernaturliga och Guds Ande får verka - för Anden verkar genom vår tro, uppmuntrade Linda.

In i det övernaturliga
Hon uppmuntrade också att ta dessa steg för att växa och inta ny mark.
-Vi behöver ha vår blick på Jesus när vi tjänar andra människor så vi i Guds kraft kan göra Hans vilja. Herren säger inte till oss att göra saker så vi blir utbrända. I Guds övernaturliga kraft och kreativitet, när vi kommer in i Guds resurser så kan vi göra mycket mer på kortare tid, sa Linda.

Berörda hjärtan
-Vi behöver att Herren berör våra hjärtan, fortsatte Linda – också om vi har ett profant arbete. Det är ovillighet som gör att vi känner oss trötta. Knot och knorr på insidan gör att vi tappar glädjen och inte längre heller kan inspirera andra.

Oket är milt och bördan lätt
Gensvaret var stort när Linda inbjöd till att komma fram inför Herrens ansikte och be om att Han skulle tvätta rent med villighetens ande.
- Han rensar undan fruktan för att bära för tunga bördor - för Jesu ok är milt och bördan lätt, sa Linda.

Predikan kan beställas på CD eller laddas ner på Arkens webbshop.