Show translate page
Banner

Rekordpublik i Helsingfors

29 feb, 2012


Pastor Gunnar Bergling mötte rekordpublik då han besökte utposten i Helsingfors i slutet av februari. Möteslokalen var fylld av människor som hungrade efter budskap från himmelen – och ingen behövde gå hem besviken! Gunnars humoristiska och trosstärkande förkunnelse träffade hjärtan och förvandlade människor.

Under första mötet talade pastor Gunnar om nådegåvorna. Vi har fått tungotalet för att tala hemligheter till Gud och för egen uppbyggelse. Det fantastiska är att Gud genom tungotalet låter oss tala till honom så som han vill och att det dessutom gör oss mera känsliga för att höra ifrån Gud. Profetians gåva har vi fått för att bygga upp församlingen.

Det kanske överraskande budskapet var att vi alla är kallade att profetera! Var och en som har tagit emot Jesus som sin frälsare och som därmed är pånyttfödd, har också fått den Helige Ande; det innebär att var och en kan – precis som på pingstdagen – profetera, alltså tala om Guds väldiga gärningar. Det är vi kallade till!

Förkunnelsen under andra mötet handlade om att tro på löftena. Så som Jesus utmanade Petrus att handla på sin tro när han gick på vattnet, utmanar Jesus oss idag att lita på Honom mera än på våra omständigheter och egna förutsättningar. Jakobs brev 5:13-14 visar oss tydligt att trons respons på problem är att vi ber. Utifrån Jesu löfte i Joh 14:12 utmanas vi att be frimodigt och förvänta oss bönesvar ifrån Gud.

Gunnar avslutade på söndagen med att predika ett av sina favoritämnen, nämligen Rättfärdighet genom nåd. Det blev fullständigt klart att rättfärdigheten inte kan förtjänas genom gärningar utan kan bara tas emot som en gratis gåva. I och med det lämnar vi också den gamla identiteten som syndare och blir nya skapelser. Detta innebär dessutom att vi inte behöver jämföra oss med varandra (Rom 3:22) utan skall se var och en som en viktig del av den gemensamma kroppen där alla har sin specifika plats och unika uppgift att fylla.



En del gamla bibelskolelever konstaterade att det inte spelar någon roll hur många gånger man har hört Gunnars undervisning om till exempel rättfärdighet, för varje gång läggs det till en ny synvinkel som berikar uppenbarelsen och därmed sjunker sanningen om den rätta identiteten allt djupare. Frukten blir allt större tacksamhet, allt djupare glädje och allt större frihet att tjäna Gud utan fruktan!

Utöver Gunnars befriande och trosstärkande förkunnelse fick många människor djupa och förvandlande möten med Gud i förbönen. Dessutom fick utposten förstärkning i form av två nya medlemmar som pastor Gunnar tog in i församlingen.