Show translate page
Banner

Premiär för vinterbibelskolan

29 feb, 2012


I veckoslutet 23-26 februari arrangerade Församlingen Arken Bibelcenter vinterbibelskola för första gången någonsin. 15 elever från många platser i Sverige och även Norge deltog.


Gemensamt för alla var att det fanns en längtan och hunger efter Guds ord och att lära känna Jesus mera. Den längtan vittnade de sedan om hur de fått långt mer än de hade haft förväntan på. Mångas liv fick en beröring av Gud och alla vittnade om att dessa dagar hade fått stor betydelse in i deras liv.

Det har varit ett fullspäckat program från morgon till kväll, där eleverna har fått möta några av bibellärarna och fått ett smakprov av den ordinarie bibelskolan. De har haft undervisning i ämnen rättfärdighet, själens helande, kärleksrelationen med Jesus, helande och Ordet. På kvällarna var det flödesbön i ämnen som ”Guds kärlek och själens helande”. Lördagskvällen var en uppfyllelsekväll där Tro var i fokus och lovsången. Under söndagens gudstjänst fick alla elever diplom och förbön.

Här kommer några uttalanden från årets elever:

”Jag fick hjälp att ännu en gång förlåta mig själv och förlåta andra. Jag fick uppleva att jag är älskad för den jag är. Jag fick bryta förkastelse som trasat sönder mig. Jag fick se hur viktig kärleksrelationen med Jesus är. Hur viktigt det är att leva i Ordet.
Jag har fått förnyad insikt i ämnena, att gå vidare med Gud i Hans ord och bli bärare av de andliga frukterna och nådegåvorna för att betjäna andra. För att kunna göra det, behöver jag formas av kärleksrelationen med Gud genom Ordet. ”

”Andra kvällen öppnades mitt inre och jag fick gråta rejält som jag inte gjort på 11 år. Det var nödvändigt att få lösa upp det som varit inkapslat i min själ. Det blev en start på själens helande. Undervisningen gav mig ”A-ha upplevelser” av vad som sägs i Guds ord och större tro på vad Han säger och lovar. Fick mig att se att Guds ord är levande, att jag behöver läsa det och ha en relation med Gud/ Jesus ofta och regelbundet. Blivit inspirerat. Bra lärare. Jag känner att jag fått en påfyllning av Guds ord och en närhet till Jesus. En inspiration att läsa Guds ord hemma. Jag känner mig mer säker på att jag skall gå 1 år på bibelskolan.”