Show translate page
Banner

Lovsångskonferens med stark närvaro av Guds Ande

14 feb, 2012

För andra gången inbjöd Församlingen Arken, lovsångsparet Frank & Marlou van Essen från Nederländerna, till lovsångskonferens. Mycket tid tillbringades i Herrens närvaro och människor inbjöds att lovsjunga både i anden och i förståndet.

Frank van Essen delade bibelordet från Matt 11:28-30 den första kvällen och talade om hur vi är kallade att lära av Jesus, hur hans levde sitt liv, utifrån Herrens närvaro. Vi är kallade att leva utifrån den platsen och att komma in i de "otvungna rytmerna av nåd" (enligt översättningen i Message Bible). Vägen är redan öppen till det allra heligaste och vi har Guds Ande i oss.

Lördag förmiddag samlades lovsångare, musiker och dansare för inspiration inom den profetiska lovsången. Frank gav en del praktiska råd omkring hur man kan ge utrymme för det profetiska och även hur lovsången ofta flödar tillsammans med förbönstjänsten. Han talade även om hur kreativ Gud är och hur vi ännu inte ens har sett allt fantastiskt som han har skapat. Mycket tid gavs också till att praktisera sång i anden, där många sjöng ut profetiskt och någon delade en dikt.

 Lördagskvällen blev en kväll när många fick öppna sig för att ta emot en "omfamning" från Fadern. Marlou undervisade om Faderns kärlek utifrån Psalm 139 och hur varje barn som föds har grundläggande behov av kärlek, bekräftelse och närhet. Vår himmelske Fader älskar oss så och han vill hela det som blivit skadat och fylla behovet som inte blivit mött.

Under söndagens gudstjänst predikade Frank om hur enheten fullkomnar oss tillsammans. Han tog bilden av två fioler som spelar exakt samma melodi, men det låter ändå inte helt lika. Det finns alltid vissa avvikelser och det är inte helt perfekt. Men om man låter tre, fyra, sex, tolv - ja, kanske ända upp till 24 fioler spela samma stämma, så blir det en vacker helhet.



Och det är inte trots våra olikheter som det blir en vacker helhetsupplevelse, utan just tack vare att vi alla bär på en viss ofullkomlighet. Det är det som ger karaktär till ett stycke.

Vi är kallade att frambära himmelska ljud tillsammans - en lovsång till vår Gud.