Show translate page
Banner

"Kom nära" - en helg inför Guds ansikte

08 feb, 2012

Sista helgen i januari anordnades en annorlunda helg, som hade temat "Kom nära". Syftet var att ge tid och utrymme till att enskilt och tillsammans söka Gud i bön och tillbedjan. Många kom och uppskattade denna retreat-liknande form av möten.

Den vanliga ordningen av mötesledning och predikan var lagd åt sidan för att istället ge mer tid till lovsången och korta inspirationer. Huvudsyftet var att mötesbesökarna skulle få ta emot ifrån Herren personligen, utan alltför mycket "hjälp". Helgen var också ett konkret uttryck av att handla på orden att återvända till "den första kärleken" till Jesus.

Fredagskvällen handlade om att stilla ner sig och fästa sin blick och uppmärksamhet på Jesus. Och att lägga undan allt som vill hindra. Lördagen blev en dag att söka Herren och ta emot av hans kärlek, både eftermiddag och kväll. Under båda dessa dagar uppstod långa stunder av tystnad inför Herrens ansikte, där han gav mättnad och ett ljus in i människors hjärtan.

På söndagens gudstjänst predikade pastor Gunnar Bergling om att Jesus är KÄRLEKEN sänd till världen, det yttersta beviset på att han älskar oss. 

-Fadern fortsätter att sända oss till dem som ännu inte tror, men också till varandra. Vi behöver känna igen och ta emot det Herren vill förmedla till oss. Vi kan älska för att han först har älskat oss. Kärleken löser oss så att vi kan gensvara fullt ut, predikade pastor Gunnar.

En helt nyskriven sång, av Christina Tärnroth, gick som en röd tråd genom helgen: Du är nära... här och nu. Ditt ljus lyser klart... så jag kan se Dig, så jag kan se. Du är nåd utöver nåd, Du är frid utöver frid, Du är kärlek utan gräns, Du är Jesus min vän.

 

Vittnesbörd från helgen

Intervju med Kari Rannanjärvi efter första mötet på fredagskvällen:
Vilka förväntningar har du inför den här Kom nära- konferensen?
Jag förväntar ett verkligt möte med Gud och att alla hinder som har hindrat mig från att möta Gud i djupet kan gå bort. Jag förväntar stora ting från imorgon och hela konferensen. Detta möte fick mig att törsta mer efter Gud.

Senit, från Eritrea, fredagskvällsmötet:
Vad förväntar du att att få den här helgen?
Att Jesus ska vara med mig och att bli berörd. Jag kände, att den helige Ande var här.

Vad tyckte du om den här första kvällen?
Det var spännande och underbart.

 

 

 Christina Tärnroth, lovsångsledare fredag kväll:
Hur kändes det att vara med i lovsången?
Det kändes härligt. Det här var mera en ”bereda marken”- kväll, som luckrar upp jorden. Jag förväntar, att Gud kommer att göra stora saker i våra liv, att Han förändrar och tar bort saker, upplyser.
--------------------

Torsten Tärnroth:
Hur upplevde du den här första kvällen?
Det kändes bra. Gud var där, Han talade.

Hade du stora förväntningar?
Jag tycker att Gud redan har gjort mycket idag i mig. Förväntningarna var att Han skulle göra, men det är alltid lika överraskande vad Han gör. Men att han skulle göra något gott, det förstod jag ju.

Piia Karhunen:
Vad gjorde Herren? Vad upplevde du under Kom nära- helgen?
Jag upplevde, att Gud helade mig i en sak från min barndom. Jag hade tänkt, att jag måste gå till ett förbönssamtal för det, men nu behöver jag inte, därför att Gud gjorde saken där, när jag gick fram till förbön. En förebedjare såg en bild av mig och helandet skedde samtidigt som lovsången var i bakgrunden. Gud helade något djupt där, något som hade förhindrat mig från att tjäna andra. Helandeprocesessen fortsatte hemma.