Show translate page
Banner

Den första kärleken

04 jan, 2012

Refererat av predikan av pastor Linda Bergling, nyårsdagen 2012.

Pastor Linda inledde sin nyårspredikan med att säga att Herren har sagt att Arken skall vara en plats där Guds härlighet skall uppenbara sig. - Vi älskar Jesus och vi älskar Kristi kropp.

Ordet Herren vill ge församlingen för 2012 är från Uppenbarelseboken kapitel 2 om den första kärleken. Arkens kallelse är att hålla kärleken till Jesus levande, sa Linda. Hon sa att kärleken är en gåva från Gud (Rom 5:1). Vår kärleksrelation med Gud kommer att påverka hela vårt liv. Vi kommer att brinna med en kärlek till Jesus, ännu mer intensiv och passionerad – enskilt och i församlingen. Vårt ansvar är att lära känna djupet, bredden, höjden och vidden av Kristi kärlek, sa Linda.

I syndafallet kom lögnen om att vi inte behöver Gud, och i det andliga kan man börja falla bort från det som Gud har tänkt. Kristendom är inte ceremonier – det är hjärtats kontakt med Gud. Jesus önskar våra hjärtan – det räcker inte med handlingar och uthållighet. Vi behöver varje dag komma tillbaka till den första kärleken till Jesus. Det är ingen anklagelse, det är en kallelse vi har för att världen skall bli frälst. Allt annat än att leva i den första kärleken är ett fall – vi behöver var och en rannsaka våra hjärtan om det är saker i våra liv som inte är underlagt Kristi kärlek. Gud talar alltid om kärleksrelationen och han har lagt alla välsignelser i Kristus Vi älskar Jesus och böjer oss för Honom.

Att älska Jesus är livets mening och Hans kärlek behöver vi låta tränga in i våra liv varje dag.
Ef 1:6 säger att nåden är skänkt i den Älskade. Utan Jesus finns ingen förlåtelse. Vi blir så ofantlig tacksamma för förlåtelsen i Jesu blod. När vi ser det, kommer livet flöda in i våra liv och vi vill inte längre synda, sa Linda.

Vi faller inte på en dag, sa Linda. Den helige Ande är given i Jesus och därför kan vi avslöja mörkret och dess efterlikningar av det som är det äkta.

Vi behandlar inte Jesus som en religion – det handlar inte om ceremonier, arbete, gärningar eller ytliga saker – då blir kyrkan en aktivitetsplats, sa Linda. Det handlar om kärleksrelationen med Jesus. Allt gör vi för att Jesus skall bli förhärligad och det behöver födas ut från kärleksrelationen med Jesus Kristus.

2012 skall vara ett kärlekens år, proklamerade Linda. Vi tar emot Guds kärlek. Då får vi också kärlek till församlingen. Vi tar emot hjärtats korrigering från Herren. Han vet vad som behöver korrigeras i våra hjärtan. Vi ber om förlåtelse för knot och knorr, för knot för oss bara in i öknen.

Vi vill fullborda vårt lopp, vi vill böja oss ännu mer för Jesus, vi vill lovsjunga Jesus ännu mer, vi vill tillbe Jesus ännu mer och låta kärleken från Jesus strömma in i varje område i våra liv.

Mötet avslutades med en hjärtats överlåtelse ännu djupare in i kärleksrelationen med Jesus. Guds kärlek var mycket starkt utgjuten.

Denna predikan kan laddas ner på Mp3 eller köpas på CD i Arkens webbshop.