Show translate page
Banner

Nu är det dags att söka till Arkens bibelskola 2017/2018

15 jun, 2017

Tusentals elever har gått bibelskolan och de har burit mycket god frukt. Många har blivit helade och upprättade till själ och kropp och utrustade till tjänst som evangelister, pastorer, bibellärare, apostlar, profeter, själavårdare, rektorer, lärare, missionsarbetare, administratörer med mera. Grunden för tjänst blev lagd under bibelskoletiden.

Träningslinjens inriktning

Årskurs 1 Ett år av träning, utrustning och eget helande och upprättelse. Du får en stark grund i bibelordet, du lär känna Jesus och utrustas i den helige Andes kraft. Du får en grundutbildnig i kristen själavård.

Årskurs 2 En ledarutbildning och för dig som vill utvecklas och mogna som ledare. Du får en fördjupning i bibelordet och tränas i ledarskap. 

Årskurs 3 Ett år där du tjänar i vårt växande och expanderande församlingsarbete, inom delegerat område. Praktik med teori och handledning.

Upprättelselinjens inriktning

Här får du ett år vid Jesu fötter med helande och upprättelse. Steg för steg kommer du under det här året bli trygg i din andliga kärleksrelation med Jesus och med Gud vår Fader. Du får tid att lära känna honom och ta emot helande för kropp och själ.


Läs mer om bibelskolan på www.bibelskolan.org


Några av ledarna för eftermiddagsgrupperna
på bibelskolan berättar:

BERIT BAKKMYR – ledare för Trädgård/Naturgruppen
Eleverna har trivts. Många av dem har fått möjlighet att tänka på annat än sina bekymmer och fått själslig vila ute i naturen och utemiljön. Eleverna får pyssla om växterna ute, rensa ogräs och se på olika trädgårdar. Vi ser naturens förändringar genom året och jämför med den inre pågående processen och så fikar vi tillsammans.

HANNELE MULTAMÄKI – ledare för Lovsångs-dansgruppen
Vi har en grupp med fem män och fem kvinnor som mest. De är förväntansfulla när de kommer och det är mycket glädje i gruppen. Det blir som en mötesplats mellan eleverna och Herren i dansen. Många vittnar om att de är smidigare nu och någon har mindre värk i kroppen än förut. Ibland har något bibelord uppmuntrat dem.


GERD-LOUISE GRAUNER
 – ledare för Färg & Form
Hit kommer eleverna och kreerar, men ibland sitter de och ”bara är”under vissa perioder. Man målar, pysslar, gör smycken, decoupage, dekorerar askar mm. Jag ser väldigt tydligt en stor befrielse och utveckling i själslivet och känslorna hos eleverna.

TUULA SILTALA – ledare för Stillhet & Ro-gruppen
Vi lyssnar på CD-skivor som är bibelord med bakgrunds-musik. Syftet med denna grupp är att eleverna ska lyssna på Guds ord så att det landar i deras hjärtan. De får möta Jesus/Guds kärlek i ordet och finna vila i Guds närvaro.Bibelskolan jubilerar i år, det är 30 år sedan den startade 

När den startade blev det sådan anstormning att kommunen fick sätta in extra bussar på Brunna-linjen. Jubileumsfest blir det i höst i samband med konferensen Jesus helar och upprättar. Bilden nedan är från första bibelskoleåret 1987.