Show translate page
Banner

Kungsskolan söker ny rektor

10 jan, 2016

Församlingen Arken söker rektor till Kungsskolan

Kungsskolan är en F-6 skola med tydlig kristen profil. En trygg miljö med små elevgrupper bidrar till bra förutsättningar att nå de mål som är uppsatta för skolan.

Vår huvudman är Församlingen Arken Bibelcenter, Kungsängen.

Arbetsbeskrivning:

Som rektor är du en huvudperson för skolans utveckling. Arbetet för elever och medarbetare ska präglas av lusten att lära och allas delaktighet. Du har en central roll att uppmuntra, stödja och följa upp processer. Du som rektor är ansvarig för att skolans resultat följs upp och utvärderas i förhållande till de nationella målen.

Arbetet på en liten skola som denna har en spännvidd som sträcker sig från praktiska inslag i det dagliga arbetet till övergripande frågor som att driva det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet. Du har även ansvar för skolans personal.

Kvalifikationer:

Vi söker en erfaren pedagogisk och strategisk rektor som har ett tydligt och involverande ledarskap. Du är strukturerad med en helhetssyn på skolan och du har engagemanget och förmågan att ta Kungsskolan till nästa nivå. Du kan skapa ett klimat som präglas av samsyn, tillit och gemenskap. Som ledare är du kommunikativ med en god samarbetsförmåga. Du organiserar arbetet så att personal och elever får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling.

Vi söker en rektor som är mån om att förstå den vision som utgår från Församlingen Arken, och som är en viktig del av Kungsskolans profil. Du organiserar arbetet för elevers lärande och har tydliga mål och visioner för verksamheten. Som rektor har du en förmåga att skapa goda relationer med elever, personal, föräldrar och huvudman. Har du kunskap om barn i behov av särskilt stöd och erfarenhet av nyanlända elever är det meriterande. Du förstår att din roll som rektor kräver passion och skicklighet, vet att ett andligt arbete kräver en personlig relation till Gud och ett aktivt andligt liv, och ser det som ett privilegium att få arbeta i en skola med kristen profil.

Sökande bör ha högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, meriterande är skolledarerfarenhet från F-9-skola. Du ska vara väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk. Den statliga rektorsutbildningen/rektorsprogrammet är meriterande.

Tjänsten är en provanställning som kan övergå till en tillsvidareanställning.

Skicka in ditt CV tillsammans med en kort presentation till Birgitta Rosen, birgitta.rosen@arken.org


Läs mer om Kungsskolan