Show translate page
Banner

En innehållsrik tisdag på Arken

22 jul, 2015

Tisdagmorgon på Mirakelkonferensen, pastor Gunnar Bergling förkunnar om hur Gud kallat kvinnorna att inta sin plats som Guds tjänare och bejaka Guds kallelse över sina liv. Gunnar berättade om sin frimodiga faster som var missionär i Kina. Han gjorde reklam för sin bok "Kvinnorna, ledarskapet och förkunnelsen" som reder ut en massa missförstånd av bibeltexter som begränsat kvinnor genom tiderna. Boken finns att köpa på Arkens bokförlag Boklövet. Lovsången leddes av Kristine Rosefjäll.

På eftermiddagen var det dags för Simon Ådahl att inta konferensscenen. Simon gjorde det med stor frimodighet och utmanade åhörarna  till att vandra i större frihet med den helige Ande. Han delade många vittnesbörd från sitt liv och hade med sig några vänner som också vittnade om hur Simon kommit i kontakt med dem genom Guds ledning och hur deras liv hade blivit förvandlade av Gud. Vi fick också lyssna till flera av Simons sånger bland annat "Jag tänker be för Sverige".

På kvällen var det konferens även för barnen med clowner som bjöd på fika. Clownerna gjorde också ett drama om helande genom Jesus. Sedan berättade Eva Lundblad på ett roligt och inspirerande sätt hur vi tar emot helande från Gud. Barnen fick be för varandra och en flicka blev bättre i sina fingrar.

Pastor Linda Bergling predikade på kvällsmötet om att komma till viloplatsen. Hon talade om utbrändhet, om eldar som förstör våra liv. Vi behöver lyssna till vad Gud säger och hämta ny kraft från Jesus. Några bibelord till hjälp är Jes 54:17, Jes 40:29 och Jer 31:25. Pastor Linda talade också om att vi ska kunna trösta andra med den tröst vi själv fått när vi gått igenom sorg och svårigheter.