Show translate page
Banner

Hungra efter Gud

Gud är inte någon som är långt borta, utan han är väldigt närvarande i vårt liv. Han vill att hans vilja ska få bli gjord i vårt liv. Det bästa vi kan göra är att söka Jesus och bli upptagen av honom.

Gudsfruktan
Gudsfruktan är en frukt. Man möter en kärlek som övergår ens förstånd och blir så hängiven att man vill ära honom med hela sitt liv. Det är dock ointressant att ha fullt upp i sitt liv om man inte först har fullt upp med Jesus. Du blev kristen för att han skulle vara nummer ett i ditt liv, inte nummer två eller tre eller någon som du prioriterar senare, kanske. När man har varit tillsammans med Jesus kommer det en god frukt av det. Var tillsammans med honom. Mycket. Det är bra för dig.

Hungra efter Guds ord
Det finns en undervisning som är ett uttryck för Gudsfruktan (1 Tim 6:3-6). Om man inte hör den begriper man ingenting. Alla vill tänka - det gäller inte mig. Men om man spårar ur så man inte håller sig till de sunda orden, så blir man en person som inte begriper någonting. Vem har du umgåtts med? Du kanske säger: ”Jag behöver inga predikningar mer! Jag tittar in någon gång då och då, men jag kan redan det där - jag behöver det egentligen inte.” Om man börjar leva på det sättet har det hänt något katastrofalt, då har man slutat hungra efter Guds ord. Och om man har slutat hungra efter Guds Ord, så betyder det att man har slutat att leva efter Guds ord och omsätta det i sitt liv. Kvar finns bara intresset av att diskutera Guds Ord...

Gudsfruktan håller i sig
Den som bara upprätthåller ett sken klarar inte att hålla det uppe hela tiden. Men att vara någon som står i förbund, märks hela tiden. Av den personen blir man upplyft och glad, den är någon som kommer med liv. Gud har alltid banat en väg genom allt, den som är en gudsman eller gudskvinna kan alltid hitta den. Den som går till Gud blir upplyft. Där får vi alltid svaret, därför behöver han komma först i våra liv.

”Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss...” 2 Petr 1:3ff. Det är genom kunskapen om honom som du får klarhet i detta.

Var med Jesus
Vi måste gå till honom, det är där vi kan få allt vi behöver. Han förvandlar oss. Om vi vill bli övervinnande så är det honom vi måste prioritera. Vi har hört det många gånger, men det handlar om att göra det. Om vi inte har vissa prioriteringar klara; som att söka honom först – sänker vi garden. Du behöver ge mer tid till Jesus, det är det som är lösningen för dig som har haft det så här. Världen säger, tänk på dig själv, vila upp dig. Vi rekommenderar - var med Jesus. Det är en medicin som fungerar!