Show translate page
Banner

Hur helig måste man bli?

Kanske har du tänkt att ditt liv inte är tillräckligt bra för att du ska kunna bli kristen, att du måste rätta till olika saker i ditt liv innan du kan möta Jesus? Du är inte ensam. Många människor känner sig otillräckliga och fulla av brister. Man vill vara så kärleksfull och förlåtande, man vill leva ett rätt liv - och det misslyckas nästan hela tiden.

Men det finns goda nyheter för dig - det du inte har klarat av, har Jesus redan klarat av! Han kräver faktiskt ingenting av dig. Det är sant! Livet som Han ger är helt och hållet en gåva som du får ta emot - om du vill. Ja, valet är faktiskt ditt. Jesus har redan sagt sitt ja till dig - och Han väntar på att du ska bjuda in honom i ditt liv. Det återstår ingenting som måste göras.

Det är lätt att bli frälst!
Frälsningen är nämligen en gåva som ges av nåd. Den måste därför tas emot som en gåva, för ingen kan göra sig förtjänt av den. Nåd är att få något helt utan motprestation. "Men måste man inte sluta röka och svära?" Svaret är att du inte alls behöver förbättra något i ditt liv för att Jesus ska vilja ta emot dig. Du måste däremot göra ett aktivt val och säga; "Ja, tack" till Jesus. Han vill att du erkänner ditt beroende av Honom och att du väljer Honom som källan och målet för ditt liv. När du låter Jesus bli din personlige vän och Herre blir du frälst, du blir född på nytt.

Att mista sitt liv
Bibeln talar om att den som mister sitt liv för Jesu skull, kommer att finna det. För det som kan stå i vägen för dig att vilja ta emot Jesus i ditt liv, är du själv och din egen stolthet. Ända sedan Adam och Evas tid, har människor valt att gå sin egen väg. "Jag klarar mig själv, ingen ska tala om för mig hur jag ska leva mitt liv". När Bibeln talar om Synd, så har den sitt ursprung just i detta. Det är synden som skiljer oss från Gud. Vi vill tro att vi kan veta bäst i varje situation. Denna vilja till oberoende handlar inte om en vilja att ta ansvar för sitt eget liv, utan främst att människan inte vill böja sig under någon högre makt.

Den fria viljan
Guds tanke har aldrig varit att styra och ställa med människans liv, då hade Han inte skapat oss med en fri vilja. Han vill ha gemenskap i kärlek, inte i tvång, det är därför vi kan välja. Om vi förstod hur god han är så skulle vi inte se på Hans inblandning i vårt liv som något negativt, tvärtom. Han är den som har skapat hela världen, på ett så suveränt sätt. Det finns inte ett löv, inte en snöflinga som är den andra exakt lik. Visst är det egentligen ett tillräckligt bevis på att det finns en aktiv Skapare som har en plan för allt Han gör? Om vi kan erkänna det, kan vi kanske även erkänna att det finns så mycket som vi har en väldigt begränsad kunskap om.

Du har ansvar för ditt liv
Att ta emot Jesus i ditt liv innebär inte att du slutar ta ansvar för dina egna gärningar. Däremot har du blivit sammankopplad med Någon som är mycket större än du själv och som kan hjälpa dig att leva ditt liv på ett fulländat sätt. Tänk dig att Han som vet allt om dig, Han vet också vad just du är ämnad till och hur du kan uppleva mättnad på djupet av din själ. Jesus har lovat att vara med dig alla dagar intill tidens slut.

Ge Jesus en chans
Oavsett om du väljer att ta emot Jesus nu eller senare - är det du som har ansvar för ditt val. Vad gör du med Jesus? Han har gjort anspråk på att vara enda vägen till Gud och säger att utan Honom går man förlorad. "Jesus sade: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Det är värt allt att ta reda på om det Han säger är sant eller ej. Du har inget att förlora, bara allt att vinna. Ge Jesus en chans!

"Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Johannesevangeliet 14:6

"Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig." Uppenbarelseboken 3:20

Du kan bjuda in Jesus i ditt liv genom att be denna bön:
Jesus, kom in i mitt hjärta. Fräls mig och förlåt att jag har gått min egen väg. Nu vill jag följa dig resten av mitt liv och låta dig vara Herre. Tack Jesus att du tar emot mig och föder mig på nytt. Tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Ta nu kontakt med en kristen församling så att du kan få den hjälp du behöver i ditt nya liv. Välkommen in i Guds familj!

Du får gärna höra av dig till oss på Arken; info@arken.org  eller ringa 08-588 840 00.

Du kan veta att du är frälst
"Och detta är vittnesbördet: Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son. Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. Detta skriver jag till er för att ni skall veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons namn." 1 Johannesbrevet 5:11-13

"Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." Johannesevangeliet 1:20