Show translate page
Banner

En intensiv resa i Filippinerna är slut.

29 apr, 2015

Hemma igen.

Del 1

I går kom jag hem efter en över 24 timmar lång resa. Såg från flygplansfönstret att löven redan slagit ut, så jag förstod att ni hade haft varmt väder i Sverie. I Filippinerna var det bortåt 30 grader varje dag i skuggan så det var väldigt svettigt, men härligt. Jag tycker om värme

Kom fram på eftermiddagen den 13 April på eftermiddagen och redan i gryningen dagen därpå åkte vi till Tacloban.

I två dagar skulle jag undervisa pastorer och ledare och den sista dagen,lördag, ha ett stort möte med fokus på dem som ännu inte kände Jesus.

 Den första dagen började med ett möte hos borgmästaren. Hans namn är Alfred s. Romuladez. det var intressant att höra hans berättelse då den störta någonsin i hela den Filippinska historien drog in över landet. Supertyfonen Yolanda.

Han höll själv på att drunkna och överlevde som av ett mirakel. uppskattningsvis dog över 30.000 människor. Ingen på ön förväntade sig en storm som kom i 300 km i timmen. Ingen hade varit med om något liknade. På vissa ställen i staden hade vattnet stigit bortåt 4 meter och det gjorde att många drunknade som tagit sin tillflykt till hotell och skolor. 

Spåren av tyfonen var tydliga och stora båtar hade kastats upp på land.

Smärtan och sorgen var närvarande hela tiden. Många berättade för mig hur de förlorat sina barn. En kvinna som var gravid då stormen kom förlorade både sin man och sina små barn. Hon var så sorgen att hon inte kunde lyfta sitt huvud.Ungdomar hade förlorat sina föräldrar, hus och hem var totalförstörda.

Jag undervisade om helande och om Guds kärlek. Gråten var vid vissa tillfällen  så hög i salen att det var omöjligt att göra sin röst hörd. men Jesus berörde, helade och tröstade.Jag hade bett innan jag for dit att Jesus skulle skriva deras namn i mitt hjärta så att jag skulle kunna undervisa och betjäna på ett personligt sätt. jag ville att alla skulle få en mötesplats med honom själv, höra hans röst, tröstas och helas.

Under två dagar, morgon och kväll undervisade och betjänande jag bortåt 300 pastorer och ledare i Takloban.

Först hade vi inte tillgång till någon lokal för alla lokaler var för små eller förtörda. till sist öppnade en Babtistkyrka i staden sin lokal som rymde ungefär 500 personer.

Fick hjälp av "ungdomsteamet" med ungdomspastorerna Ann-Sofi och Mats Rosquist under lördagen. De var ute och inbjöd människor till mötet och många kom. Lokalen var nästan full och säkert bortåt 100 personer tog emot Jesus. Även det mötet präglades av Guds kärlek och helandekraft. och det var nästan förunderligt att se att i slutet av mötet så var det som om livet, glädjen och framtidstron tog över. Människor började spontant dansa i lokalen.

Bilder kommer.





 Bloggarkiv
Linda Bergling - En presentation