Show translate page
Banner

Påsken: Kristenhetens viktigaste högtid

04 apr, 2015

Påsk heter pesach på hebreiska. Det betyder gå förbi eller skona.

Påsken är judendomens och kristendomens viktigaste högtid. Judarna firar att de genom Guds omsorg blev lösta från slaveriet i Egypten.

När förföraren skulle döda allt förstfött i Egypten så skonade Gud det judiska folket.

Alla människor är fångar under synden även judarna. Gud beredde en väg för dem genom just påskalammet vars blod skulle strykas på dörrposterna och hindra mörkret att tränga sig  in i deras hem.

Kristna firar den slutgiltiga befrielsen, frihet från det andliga Egypten.Blod från bockar,kalvar och lamm kan enbart överskyla synden, inte ta bort den. När Gud uppenbarade sin vilja och sina höga krav genom Mose lag till Israels barn, så kunde de aldrig leva upp till dem. Lagen kan inte förändra människornas hjärtan utan enbart avslöja och döma synden.Lagen gör att alla människor står med skuld inför Gud Fadern.

Gud stora frälsningsplan kan inte till fullo förstås om man inte ser syndafallets konsekvenser. Skilsmässan från Gud i tiden och sedan i evigheten. Synden skiljer människan från Gud och synden är ett inre tillstånd och handlar inte först och främst om vad hon gör. Syndens handlingar är mer feller mindre tydliga.

När Jesus ber till Gud i Getsemane och hans inre är fullt med ångest, så undrar han om det finns en annan väg än lidandet säg för att rädda människorslket. Korset är enda vägen. Syndens bägare måste drickas för att välsignelsens bägare skall bli vår.Han är Guds lamm, den enda som kan bortta synden och genom sin offerdöd öppna vägen till Gud.

Satan triumferade när Jesus hängde på korset. Han trodde att hans tid var inne, att mörkret skulle sjunga segersången. I stället blev han besegrad och avklädd. När synden försonades så hade döden inte heller någon makt längre.Livet segrade över döden. Förlåtelsen gavs till mänskligheten som den underbaraste gåva.I den gåvan finns den sanna identiteten, vi är älskade Guds barn. I den gåvan finns helande, befrielse och upprättelse. I den gåvan finns frid och sinnesro. I den gåvan finns kärlek som befriar oss från fruktan. I den gåvan finns evigt liv, underbart liv och en ett hem som väntar på oss. himlen.

JESUS ÄR UPPSTÅNDEN, JA HAN ÄR SANNERLIGEN UPSPTÅNDEN !!!!!! 


 Bloggarkiv
Linda Bergling - En presentation