Show translate page
Banner

40 dar inte fyrtio år!!!!

16 mar, 2015

40 ÅR PÅ GRUND AV OTRO

Det som hände med Israels barn i öknen är ett varnade exempel för oss. Det är viktigt för oss då att förstå vad som hände i deras hjärtan.Varför gick de vilse i sin relation med Gud så att de blev tvungna att vandra runt i öknen så många år. Endast två av alla dessa som lämnade slaveriet i Egypten kom in i det land som Gud lovat dem genom sitt Ord. Ett land som flyter av mjölk och honung.

1 Kor 10

Endas Jousa och Karleb kom in i landet med en generation som endast känt till öken.

De var enligt Bibelordet av en annan ande. Vad betyder det? Jo de trodde på Guds löfte och lät inte omständigheterna hindra dem att lita på Gud som gång på gång visat sin makt, sin omsorg och gett dem hjälp i alla utmanande situationer som de befunnit sig i. Det var han som genom Moses beredde frihet för dem, förde dem bort från förtryck och smärta, öppnade Röda havet så de kunde gå torrskodda över. Han gav dem mat på ett övernaturligt sätt och vatten genom den hårda klippan, symbolen på Jesus jälv. Och ända så valde de att tro att mörkret var starkare, fienden större än de. De tvivlade gång på gång,frestade och utmanade Gud, knorrade mot sina ledare och tillbad främmande Gudar och syndade genom otukt.

På grund av att de såg sig själva genom fiendens ögon så började de också degraderas sig själva, de fick mindervärde och dålig självkänsla. Eftersom de var som gräshoppor i fiendens ögon så var ju inte heller den moraliska och andliga standarden så viktig.

Ofta är det så att fienden vet mer om oss än vi själva gör. Han är väldigt rädd för att vi skall veta vilka vi är i Jesus, vår identitet, att vi är välsignade och utvalda.

Efter fyrtio år kommer spejarna till Jeriko. de möter en sköka som berättar om folkets fruktan. de var så rädda för Israel att deras hjärtan var som vatten. de visste att de inte skulle kunna stå emot dem, eftersom deras Gud både var i himmelen och på jorden.

Vilken sorg att inte Israels folk såg sig själv genom Guds ögon.

Till och med den högt betalade Siren och trollmannen Bileam kunde förmå att förbanna Israel. fastän kung Balak bad honom gå upp på höjden och se folket från olika synvinklar så var hans svar dtsamfma. jag kan inte förbanna det folk som Gud ahr välsignat.

Fyra gånger "profeterade" han. Det kan du läsa om i 4:e Mosebok kap 23 och 24.Han såg inte ett litet och ynkligt folk, gräshoppor och en grupp förlorade. Han såg en lejoninna som reste sig upp, välsignade boningar, vatten som flödade,Han såg styrka som vildoxens, flödande olja och seger över alla fiender. Vilken sorg att se i sig genom mörkrets ögon och missa så mycket välsignelse.

Jesus vandrade 40 dagar i öknen. Där möter han Satan. Gång på gång försökte han fresta Jesus. Varje gång misslyckades han, för Jesus

Var medveten och övertygad i sitt hjärta: Bara Gud skall jag tillbe och tjäna. 

Gör samma beslut i ditt hjärta. Lita på Guds Ord.

Det han har lovat är han mäktig att hålla. Jesus kan hjälpa dig när du frestas. Låt inte omständigheter och tryck från mörkret göra dig missmodig, bitter och klagande. Stå honom emot. Alla Guds löften har fått ja och amen i Jesus.Landet är ditt, välsignelsen är din,du är arvtagare till ett arv som inte kan fläckas  och förstöras. 





 Bloggarkiv
Linda Bergling - En presentation