Show translate page
Banner

Vittnesbörd


Jesus gör under än idag och människor får bönesvar och upplever helanden till kropp och själ.

Dela med dig av det goda Herren har gjort för dig, så får många glädja sig. Tack på förhand!

Mejla till hc@arken.org

 

- Inte bara värt resan, utan avgörande för att komma vidare!

by Åsa Dahlberg | maj 08, 2012
-Blev inbjuden att delta i Arkens pastorsluncher under en tid då min familj var extremt utsatt för sjukdom. Här mötte Herren mig, genom att både tala till mig, fylla mig med sin kraft och uppmuntra till fortsatt tjänst... Läs mer.

Vilgot SvedmanTack till Herren och Församlingen Arken.

Blev inbjuden att delta i Församlingen Arkens pastorsluncher under en tid då min familj var extremt utsatt för sjukdom. Jag stod då i ett församlingsansvar kombinerat med ett sedan flera år pågående missionsengagemang med flera långa resor att genomföra, både i Norden och i Asien.

Vår son hade föreslagit mig att besöka Församlingen Arken vid något tillfälle, där han själv varit elev på Arkens Bibelskola.

När jag väl tackat ja till pastorerna Linda och Gunnar Berglings inbjudan om att delta i en pastorslunch som skulle hållas samtidigt som en temahelg/konferens pågick, skulle det komma att visa sig att jag kom att få sitta ner i en påtaglig Gudsnärvaro.

Dessa möten på Arken präglades av en förlöst Gudsnärvaro, fylld av kraft till helande, kombinerad med ett tydligt och starkt profetiskt betjänande. Kort sagt människor fick möta Gud!

Upplevelsen av, och att få se och uppleva pastorerna Gunnar och Linda Bergling med församlingsteam, med sin alldeles påtagliga andliga utrustning, betjäna människor i nöd, lyfte mig, förnyade mig och gjorde mig oerhört tacksam och glad för att ett sådant betjänande fanns att tillgå för mig, mitt i vår nöd.

Här mötte Herren mig, ”kom på ett påtagligt sätt emot mig” genom att både tala till mig, fylla mig med sin kraft, stärka och uppmuntra till fortsatt tjänst. Jag är så tacksam för den kärlek som mötte mig, och för den förbön min familj fått genom Församlingen Arken. Vi fick behålla vår son, som var ytterst nära att gå ur tiden. Nu är han tillbaka med en kallelse på sitt liv, läser vidare för fortsatt tjänst i Guds rike.

Missionsinsatserna och utmaningarna tycks bara bli flera, och glädjen som ligger i att få tjäna Herren väller ofta fram inom mig igen.

Jag är tacksam till Herren för att han vid dessa tillfällen kom emot mig så påtagligt!

Att på detta sätt kunna mötas till pastorslunch och samtal på Arken, har varit och kommer säkert fortsatt att vara, både inspirerande och stärkande möten för Herrens tjänare, där man kommer från olika sammanhang, för att möts i en miljö av Gudsnärvaro, höra Herren tala och för att stärkta av varandra återvänder till uppdragen.

För mig blev det inte bara värt resorna, utan avgörande för att komma vidare, att jag kunde sätta mig i bilen och åka från Eksjö i Småland, till Kungsängen i Stockholm, för dessa pastorsluncher i anslutning till Församlingen Arkens tema- och konferenshelger.


Vilgot Svedman
Pastor och missionsarbetare
Eksjö April 2012

Läs mer om nätverket Den dubbla strömmen som Vilgot berättar om.